Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ida Zeile om succén på Instagram: ”Väldigt tufft”

Influencern berättar för första gången om stressen och panikångesten som kommit när hon arbetat modell.
Ida Zeile gör succé på Instagram.
Foto: Privat
Ida Zeile har 205 000 följare på Instagram.
Foto: Privat

19-åriga modellen och influencern Ida Zeile gör succé på Instagram.

Men livet bakom de glamourösa bilderna är inte alltid så perfekt som det ser ut.

 – Jag har alltid pressat mig själv och velat prestera på topp i skolan och jobbet, redan från ung ålder. Det har varit väldigt tufft, berättar hon. 

Modellen Ida Zeile, 19, från Uppsala har det senaste åren blivit ett stort namn på sociala medier. I dag har hon över 205 000 följare på Instagram. 

– Jag har aldrig tänkt på att jag kan nå ut till så många, jag har bara lagt upp bilder för att jag tycker att det är kul. Det är först nu man inser att någon följer en.

Ida Zeile började sin karriär som modell redan när hon var 15 år gammal. Hon har bland annat jobbat för den brittiska webbshopen ASOS  och svenska modeföretaget Nelly. 

– Det är en märklig bransch, men jag har varit väldigt skonad. Jag har alltid blivit väl behandlad, vilket jag är väldigt glad för. Jag vet att andra har råkat mer illa ut, berättar hon modeindustrin.

Hade panikångest

Men trots de tidiga framgångarna berättar Ida Zeile att hon hade det jobbigt under gymnasiet och att hon under flera år mådde väldigt dåligt – något hon inte visade på sociala medier.  

– Jag hade mycket panikångestattacker då. Jag har alltid pressat mig själv och jag vill prestera på topp i skolan och jobbet, redan från ung ålder. Jag har jobbat varje lov sen jag var 15, så det har varit väldigt tufft. Jag har inte fått vilan och avkopplingen och gått miste om umgänget utanför skolan. 

Vändningen kom efter studenten i somras och i dag säger hon själv att hon mår mycket bättre.

– Det är så skönt att jag tagit studenten, för nu kan jag satsa på det här till 100 procent, vilket gör att jag har hittat en bättre balans.

Vill bli mer personlig

I framtiden hoppas 19-åringen att hon ska kunna prata mer om sitt mående på sociala medier. 

– 90 procent av mitt liv lägger jag inte ut på Instagram. Jag lägger mest upp vardagliga ytliga bilder. Men i takt med att det här har börjat bli mer av ett jobb så hoppas jag kunna dela med mig mer av personliga saker i framtiden. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.