Ida Redig har varit noga med att undvika förkylningar och virus. Foto: OLLE SPORRONGIda Redig har varit noga med att undvika förkylningar och virus. Foto: OLLE SPORRONG
Ida Redig har varit noga med att undvika förkylningar och virus. Foto: OLLE SPORRONG
Ida Redig gör debut i Melodifestivalen. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESIda Redig gör debut i Melodifestivalen. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Ida Redig gör debut i Melodifestivalen. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Ida Redigs hemliga knep för att undvika sjukdom

Publicerad

David Lindgren sänktes av en brutal magsjuka.

Nu berättar debutanten Ida Redig om hur hon ska undvika de förkylningar och virus som härjar kring Melodifestivalen 2018.

– Jag tvättar händerna hela tiden, säger hon till SVT.

Ida Redig har bland annat spelat på Musikhjälpen och turnerat som körsångare på Kents klubbturné tillsammans med Miriam Bryant och Naomi Pilgrim.

Nu debuterar hon i Melodifestivalen 2018 och framför bidraget "Allting som vi sa" i den andra deltävlingen som sänds från Göteborg.

– Det är svensk pop när den är som bäst. En grymt bra låt som man vill dansa och klappa till och aldrig sluta lyssna på. Det är upptempo, världens bästa låt, säger Ida Redig till SVT om sitt bidrag.

 

LÄS MER: Lindgren satt i karantän av SVT – hålls isolerad 

Ida Redig under genrepet inför Melodifestvialens andra deltävling.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Hon säger sig också ha ett tydligt budskap i låten:

– Det är A och O i musik för mig att den känns ärlig. För mig är det dags att en riktigt bra svensk poplåt ska vinna Melodifestivalen. Jag har väldigt hög integritet som artist och har alltid proddat och mixat själv kompromisslöst, och folk som lyssnat tidigare kommer inte känna att jag sålde ut mig för att vara med i Melodifestivalen, säger hon till SVT.

Ida Redig om sjukdomarna i Melodifestivalen 2018

I går meddelade SVT att programledaren David Lindgren tvingats sättas i karantän efter att ha drabbats av en svår magsjuka. Samtidigt är oron för förkylningar stor bland artisterna. Ida Redig har dock ett hemligt knep för att undvika sjukdomar.

– Nu har jag bara tre dagar kvar. Jag tvättar händerna hela tiden, och så tränar jag. Det gäller att aldrig sluta träna, säger hon till SVT.

 

LÄS MER: SVT:s varning till Samir – efter kärlekskuppen 

 

Ida Redig har släppt fem album, det senaste kom för två år sedan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag