Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ida LaFontaine om galna inspelningen

Singelaktuella Ida LaFontaine var i förra veckan i Los Angeles för att spela in sin nya musikvideo.

Singelaktuella Ida LaFontaine var i förra veckan i Los Angeles för att spela in sin nya musikvideo.

Men inspelningen blev en blodig historia när en tatuering gick fel.

– Det var helt sjukt, säger Ida som i dag släpper låten "Shut up and kiss me".

Det här är Ida LaFontaine

Ålder: 17

Bor: Stockholm.

Bakgrund: Spelade in låten "Stay" med Danny Saucedo när hon var 11 år, sjöng kort därefter på Måns Zelmerlöws låt "Hold on". Tävlade med egenskrivna "Se mig" i Lilla Melodifestivalen 2011. Fick skivkontrakt med Warner, men bröt det och ägnade tre år åt att hitta sin egen stil. Har nu kontrakt med Universal, som satsar stort på henne under 2015. Singeln "Anthem" släpptes i januari.

Aktuell: Med nya singeln "Shut up and kiss me" samt video till låten som släpps inom kort.

När Ida LaFontaine, 17, skulle spela in sin andra video till singeln "Shut up and kiss me", fanns det bara ett alternativ till inspelningsplats: Los Angeles.

– Jag gav det som förslag. Jag älskar feelingen och människorna är så himla trevliga. Det känns som ett land där man verkligen får vara sig själv. Jag bryr mig inte om vad folk tycker och tänker och LA känns som en sådan stad. Den viben man får i USA går inte att hitta här i Sverige, säger hon.

 

LÄS MER: Gåvan som får Jenny att brista ut i gapskratt.

 

Videon spelades in i Venice och Santa Monica. Men allt gick inte som det skulle. Under inspelningen uppstod nämligen blodvite när den inhyrda manliga modellen skulle bli fejktatuerad på armen. Men tatueraren satte ner nålen i armen på riktigt, och han började att blöda.

– Det var helt sjukt. Jag trodde inte att han skulle göra det så på riktigt. Han gjorde det utan bläck, men man såg hur han skrek till och hur ont det gjorde. Jag vet inte ens om det var meningen att det skulle bli så, men han har ett I och ett D på sin arm nu i resten av sitt liv. Det var ändå tur att det var utan bläck, säger Ida och fortsätter:

– Han var ganska cool med det. Jag skulle fått jättepanik. Men det hade nog varit en annan som om det hade varit med bläck.

I LA träffade hon också sina låtskrivare Lauren Dyson och Pär Westlund, som också jobbar med bland andra One Direction. Ida spås i år att få sitt stora genombrott, och skivbolaget Universal satsar stort på henne.

– Det känns jätteroligt. Det känns kul att de tror på mig. På ett sätt är det lite läskigt, men det är ju det jag har drömt om och det här jag vill livnära mig på. Den här responsen, bara på Anthem (förra singeln), är helt otrolig. Jag hade aldrig väntat mig något sådant. Jag hade inte höga förväntningar heller.

Hon säger att hon har velat bli artist hela livet, eller i alla fall sedan hon var tre. Efter några år i skolan insåg hon att vanlig klass inte var något för henne.

– Jag började vanlig grundskola, men när jag skulle börja fyran så gick det inte längre. Jag gick ut från lektionen och sjöng på toaletten. När jag skulle börja fyran sökte jag till körskola och det passade mig bra eftersom man fick hålla på med musik varje dag. Nu går jag på Rytmus gymnasium.

Hon fick skivkontrakt med Warner Music redan som 14-åring, men kände sig osäker på vilken riktning hon ville gå, så hon sa upp kontraktet. I stället satsade hon på skolan och hittade sig själv.

 

LÄS MER: Danny Saucedo - "Jag är riktigt förbannad".

 

En viss Danny Saucedo har också haft ett finger med i spelet när det kommer till hennes karriärval.

– När jag var 10 år gick jag in i studion för första gången och det var då jag insåg att det inte fanns något annat som jag gillar lika mycket som det här.

 

 

 

 

Studion var Dannys och han uppmuntrade henne att spela in en demo.

– Danny Saucedo har alltid varit en familjekompis. När min lillebror skulle döpas skulle Danny sjunga en låt och jag en. Jag behövde någon som kunde kompa mig och vi var i hans studio för att repa. Efteråt frågade han om inte jag ville spela in en låt någon gång. Och det tackar man ju inte nej till.

– Så ett år senare spelade jag in min första demo, så det var med honom. Och på den vägen är det.

Singeln "Shut up and kiss me" släpps i dag den 20 april. Musikvideon släpps inom kort. Den här veckan uppträder hon i "Vardagspuls" med sin nya låt.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!