Icona Pop premiärspelar sin nya singel på Grammisgalan. Foto: Kelly A. SwiftIcona Pop premiärspelar sin nya singel på Grammisgalan. Foto: Kelly A. Swift
Icona Pop premiärspelar sin nya singel på Grammisgalan.  Foto: Kelly A. Swift
Icona Pop. Foto: Ulf RydIcona Pop. Foto: Ulf Ryd
Icona Pop.  Foto: Ulf Ryd
Icona Pop. Foto: Ulf RydIcona Pop. Foto: Ulf Ryd
Icona Pop. Foto: Ulf Ryd

Icona Pop spelar ny låt på Grammisgalan

Publicerad

Icona Pop premiärspelar nya singeln "Someone who can dance" på Grammisgalan.

Samtidigt berättar nu succéduon om nervositeten - och saknaden till Sverige.

– Jag tror att jag nästan kommer att kissa på mig för att jag är så nervös, säger Aino Jawo.

Svenska succéduon Icona Pop har varit förband åt One Direction, turnérat med Miley Cyrus, Katy Perry, släppt flera hitlåtar och är nu nominerade till "Årets låt" på Grammisgalan med låten "Emergency".

Samtidigt kommer duon, Aino Jawo och Caroline Hjelt, att framföra sin nya singel "Someone who can dance" för första gången på galan.

– Det ska bli så kul. Vi är sjukt peppade. Det är första gången vi går på Grammis någonsin, vi har varit på efterfest men aldrig varit på galan, säger duon.

 

LÄS MER: Icona Pop: Det blir One Directions sista turné

 

"Tror jag kommer kissa på mig"

Just nu arbetar de med sitt nya album i Los Angeles. Men det känns speciellt att få komma hem till Sverige och spela inför personer man känner.

– Det känns alltid speciellt, men väldigt härligt. Jag tror vi kommer vara lite extra pirriga inför det, på ett bra sätt, säger Caroline Hjelt.

– Jag tror att jag kommer nästan att kissa på mig för att jag är så nervös. Jag tror man kommer vara riktigt nervös, man känner igen de flesta artisterna. Det är alltid extra nervöst att köra bland de man känner, fyller Aino Jawo i.

Icona Pop slog igenom stort även utomlands med hitlåten "I love it".

 

LÄS MER: Icona Pop: ”Man blir som en cirkusfamilj”

 

Icona Pop: "Känns som början"

Duon bildades 2009 - och sedan dess har mycket hänt.

– Framgången, det är mycket kämpande bakom. Det är inte så att vi vaknade upp en dag och var stjärnor. Det har hänt otroligt mycket, det är nog svårt att förstå i bland. Det är när man i bland ser på bilder, att shit, vad vi gjort mycket grejer. Det kan nästan bli så, hur har vi hunnit med allt? Men på ett konstigt sätt känns det som att det bara är början också, säger Aino Jawo.

Saknar Sverige

Trots succén och turnéerna har duon alltid hemlängtan.

– Vi saknar alltid Sverige på en del sätt. Vänner, familj, saker man vuxit upp med, kommer man alltid sakna, hur kul man än har ute på turné. Det är alltid en lyx att komma hem. Men det spritter i kroppen när vi varit hemma för länge, säger Caroline Hjelt.

Grammisgalan hålls på Cirkus i Stockholm den 24 februari. Galan visas även på SVT Play från 17.00 samt i SVT1 klockan 21.00.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag