Icona Pop ska vara förband till One Direction – och avslöjar nu att turnén blir deras sista. Foto: Thomas EngstromIcona Pop ska vara förband till One Direction – och avslöjar nu att turnén blir deras sista. Foto: Thomas Engstrom
Icona Pop ska vara förband till One Direction – och avslöjar nu att turnén blir deras sista. Foto: Thomas Engstrom
One Direction började splittras när medlemmen Zayn Malik tidigare i år hoppade av.One Direction började splittras när medlemmen Zayn Malik tidigare i år hoppade av.
One Direction började splittras när medlemmen Zayn Malik tidigare i år hoppade av.
Zayn Malik. Foto: Daniel RobertsonZayn Malik. Foto: Daniel Robertson
Zayn Malik. Foto: Daniel Robertson
Icona Pop. Foto: Ulf RydIcona Pop. Foto: Ulf Ryd
Icona Pop. Foto: Ulf Ryd

Icona Pop: Det blir One Directions sista turné

Publicerad

Den senaste tiden har de bott i Los Angeles - och kom nyligen hem till Sverige för att spela på prinsbröllopet.

Snart sticker Icona Pop tillbaka till USA för att vara förband åt pojkbandet One Direction på deras utsålda stadiumturné.

– Vi är de första tjejbandet som får öppna får dem, och på deras sista turné, så det känns lite coolt, säger Aino Jawo i den singel- och videoaktuella duon.

I dag släpps videon till Icona Pops senaste låt "Emergency". En fartfylld video till vilken de bland annat lärde sig att dansa lindyhop.

– Det var helt sjukt. De där starka små männen som fick lyfta runt oss. Det var intressant, säger Aino Jawo och berättar att de ville göra något annorlunda med videon.

– Vi var väldigt inspirerade av 90-talet. Det kommer att vara lite härligt 90-tal och en hel del dans.

 

LÄS MER: Icona Pop - man blir som en cirkusfamilj.

"Deras sista turné"

I sommar gör de några få spelningar i Sverige, i Göteborg den 26 juni och i Stockholm 27-28 juni under ett löpararrangemang. Annars är sommaren vigd åt USA och One Direction, som de kommer att vara förband till under hela deras kommande turné. En turné som har ryktats bli deras sista, något som Icona Pop också har uppfattningen av.

– Vi är de första tjejbandet som får öppna får dem, och på deras sista turné, så det känns lite coolt. Och så stadiumturné också. Jag tror inte att man förstår hur mycket folk det kommer att vara, säger Aino Jawo och fortsätter:

– Det kommer nog att vara emotionellt för många fans kan jag tänka mig i och med att det är sista.

Spelade på prinsbröllopet

Turnén innefattar 37 spelningar mellan juli och september.

– Vi har väldigt många gemensamma bekanta. Det ska bli kul att lära känna dem. Man har ju hört att de är väldigt roliga och trevliga, så det ska bli kul, säger Aino.

I helgen som gick spelade superduon på prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllopsfest.

– Det var jättekul. Vi blev ju inbjudna personligen av Carl Philip och Sofia. Vi träffade dem på Ibiza för ett tag sedan. Vi klickade och de var ju jättetrvliga. Sen frågade de för några månader sedan om vi ville spela på deras bröllop. Så hamnade vi där i kungahuset, säger Aino.

 

LÄS MER: "Vi kan säga nej till vad som helst."

"Tanter var uppe och dansade"

De spelade i cirka 25 minuter och brudgummen var med uppe på scenen under superhiten "I love it".

– Folk uppskattade verkligen det. Det var många tanter som var uppe och dansade.

Vem i kungafamiljen röjde mest på dansgolvet?

– Jag tror om jag ska vara helt ärlig att alla var lika peppade på lite fest. Jag tror att alla rörde lite på höfterna. Det var kul att få vara med på deras kärleksfest.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag