Ibrahim Nasrulleyevs sång och gripande historia i Talang fick hela juryn i tårar. Foto: TV4Ibrahim Nasrulleyevs sång och gripande historia i Talang fick hela juryn i tårar. Foto: TV4
Ibrahim Nasrulleyevs sång och gripande historia i Talang fick hela juryn i tårar. Foto: TV4
Ibrahim gick vidare till semifinal i "Talang".Ibrahim gick vidare till semifinal i "Talang".
Ibrahim gick vidare till semifinal i "Talang".
Ibrahim berättar att familjen får stanna i Sverige i Nyhetsmorgon.Ibrahim berättar att familjen får stanna i Sverige i Nyhetsmorgon.
Ibrahim berättar att familjen får stanna i Sverige i Nyhetsmorgon.
Kakan Hermansson i tårar.Kakan Hermansson i tårar.
Kakan Hermansson i tårar.

Ibrahims glädjebesked – efter succén i "Talang"

Publicerad

Ibrahim Nasrulleyevs sång och gripande historia i Talang fick hela juryn i tårar.

I Nyhetsmorgon berättar 17-åriga deltagen om familjens andra glädjebesked efter succén i TV4 – att de har fått uppehållstillstånd i Sverige.

- Jag vill tacka alla som har hjälpt oss, Säger han i tv-programmet.

Det blev en tårfylld inledning av "Talang" i TV4. När den 17-åriga Ibrahim Nasrulleyev klev upp på scenen och sjöng låten "Stad i ljus" var det inte ett öga torrt och hela juryn fick gåshud.

Ibrahim delade också med sig av sin familjs starka historia och hur de väntar på besked om de ska få stanna i Sverige.

– Det skulle betyda jättemycket att få stanna här. Det är liv eller död för oss, säger han i programmet.

I programmet berättar han att han kommit till Sverige för bara ett år sedan, tillsammans med sin syster och sin mamma, och nu bor i Boden.

 

LÄS MER: Ibrahim, 17, får hela juryn att börja gråta

 

Fick besked för några dagar sedan

I Nyhetsmorgon på söndagen berättar Ibrahim att hans familj fick besked efter inspelningen av programmet – och att de har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige.

- Jag vill tacka alla som har hjälpt oss, säger han till Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon.

 

LÄS MER: Maken till tårflod har aldrig setts i svensk tv

 

Och det är stor lycka hos "Talang"-deltagaren:

– Det kom ett meddelande bara. Det känns jättebra. Vi är otroligt glada, säger Ibrahim i Nyhetsmorgon.

I Nyhetsmorgon berättar han också hur han ser på den närmsta framtiden.

– Jag ska fortsätta att utveckla mig och studera och fortsätta att jobba med min karriär, säger han.

Därför valde han låten "Stad i ljus"

Efter programmet berättar Ibrahim om hyllningarna han fått.

– Jag känner mig jätteglad, jag vill fortsätta att utveckla mig själv och min musik. I dag hörde många i Sverige mig sjunga för första gången vilket känns väldigt kul, och jag vill fortsätta att jobba med musik. Det gör mig lycklig.

Vad vill du hälsa till de som hyllar?

– Jag är jätteglad och stolt över de fina orden från juryn och från tittarna. Jag tackar alla i juryn för deras stöd.

Vilken respons har du fått på din medverkan?

Folk i Boden är jätteglada att jag är med, jag har fått många grattis och lycka till-hälsningar. Jag är stolt att få representera Boden i "Talang".

 

LÄS MER: Kakan i bråk med Bard: "Tär på en"

 

Hur kommer det sig att du sjöng "Stad i ljus"?

– När jag kom till Sverige började jag söka på klassisk svensk musik på internet. Det första jag hittade var Tommy Körberg och jag tyckte han var jättebra. Jag tyckte om melodin i "Stad i ljus". När jag började jag förstå svenska bättre förstod jag att texten i låten berättade om mitt liv. Så det kändes väldigt passande för mig att sjunga den.

Vad säger mamma och din syster nu?

– Min mamma och syster är jätteglada. Det var min mamma som uppmuntrade mig att börja med musik och inspirerade mig att satsa på min sång.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag