Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen till Franklin – som hon aldrig får uppleva

Aretha Franklin har gått bort efter en tids cancersjukdom. Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / DOULIERY OLIVIER/ABACA STELLA PICTURES
Aretha Franklin blev 76 år gammal.Foto: MEDIAPUNCH/REX/SHUTTERSTOCK / MEDIAPUNCH/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Till stjärnans gedigna låtskatt hörde klassiska hits som "Chain of Fools", "Respect" och "Bridge over Troubled Water". Foto: SHEA WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN

Aretha Franklin blev 76 år gammal - det hade planerats in en hyllningskonsert för att fira den legendariska sångerskans långa musikkarriär, skriver sajten Showbiz 411.

Något hon nu aldrig kommer att få uppleva. 

Samtidigt skulle Aretha Franklin släppa ett samlingsalbum om bara några veckor. 

Drottningen av soul Aretha Franklin har gått bort efter en tids cancersjukdom. 

Till stjärnans gedigna låtskatt hörde klassiska hits som "Chain of Fools", "Respect" och "Bridge over Troubled Water". 

Det planerades att hålla en hyllningskonsert för soul-drottningen i november, för att fira hennes drygt 60 år i branschen. 

I slutet av juni presenterade Clive Davis, musikproducent på Sony Music, idén för Aretha Franklin. Davis vill arrangera hyllningskonserten i Madison Square garden, i New York. 

Konserten ska vara en hyllning till Aretha Franklin för att fira hennes 60 år i branschen, hennes 18 grammisar och hennes inverkan på musik - från pop till R&B till opera.

 

LÄS MER: Aretha Franklin är död 

 

Enligt sajten ska konserten, “Clive Davis Presents: A Tribute to Aretha Franklin”, hållas i Madison Square garden den 14 november i år, och arrangeras av Live nation. 

Innan Aretha Franklins hälsa försämrades hann den legendariska sångerskan och Clive Davis diskutera konsertens upplägg. Enligt sajten kände Aretha Franklin stor glädje inför hyllningen. Hon hade planer på att sitta i publiken eller till och med vara med och sjunga en låt – och om hennes hälsa var för dålig skulle hon få se hyllningen på tv:n hemma i Detroit.

Släpper samlingsalbum

Den 28 september i år ska ett samlingsalbum släppas, rapporterar sajten Uncut. Albumet kommer innehålla Aretha Franklins singlar under åren 1967-1970. 

Albumet "The Atlantic Singles Collection 1967-1970" ska innhålla stjärnans 34 singlar under åren 1967-1970. Några av Aretha Franklins stora hits som “Respect”, “Think” och “I Say A Little Prayer” finns med på albumet.