Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hyllningarna till Rikard Wolff efter julkalendern

Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Foto: LEIF R JANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

I SVT:s julkalender "Jakten på tidskristallen" gjorde skådespelaren Rikard Wolffs en av sina sista roller.

Skådespelaren gjorde entré i serien under tisdagen – och hyllas nu av tittarna.

"Man blir ju alldeles salig av hans leende. Blir nog att sitta uppe till två och invänta nästa avsnitt. Fine Rikard.", skriver en person på Twitter.

Rollen som Dr Ruben i SVT:s julkalender "Jakten på tidskritallen" blev en av Rikard Wolffs sista. Skådespelaren gick bort den 17 november i år efter en tids kamp mot sin lungsjukdom.

Trots att stjärnan låg inlagd på sjukhus de sista tre månaderna var han i kontakt med Anna Wallmark Avelin, producent för årets julkalender och höll hoppet uppe för at kunna se programmen.

– Vi pratade alltid framåt, om att vi såg fram emot premiären och emot avsnitten. Vi hade en jättefin kontakt, har Anna Wallmark Avelin tidigare berättat.

 

LÄS MER: Wolff spelade in julkalendern – tvingades vila väldigt mycket

 

Rikard Wolff hyllas för sin insats

Under tisdagen gjorde Rikard Wolffs karaktär Dr Ruben entré i serien – och på Twitter hyllas skådespelaren för sin insats.

"Tittade nyss på femte delen i SVT:s julkalender tillsammans med min dotter. Nu dök han upp, Rikard Wolff. Och en våg av sorg for genom mig", skriver en person på Twitter.

"I dag avsnitt 5 gjorde Rikard Wolff entré i julkalendern. Man blir ju alldeles salig av hans leende. Blir nog att sitta uppe till två och invänta nästa avsnitt. Fine Rikard" och "Tittar på julkalendern med pojkarna i kväll och tänker att det sitter en pojke, eller man, på månen och ler mot oss", är två andra kommentarer på sociala medier.

 

SVT planerar att hedra skådespelaren och artisten i "Jakten på tidskristallen".

– I det allra sista avsnittet på julafton kommer vi lägga en specialtext som en hyllning och tack till honom och hans fantastiska rolltolkning, har Anna Sommansson, projektledare för julkalendern på SVT/Barnkanalen berättat

 

LÄS MER: SVT:s dolda budskap till Wolff – hålls hemligt för tv-tittarna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!