Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESFoto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
 Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Foto: LEIF R JANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: LEIF R JANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: LEIF R JANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Hyllningarna till Rikard Wolff efter julkalendern

Publicerad

I SVT:s julkalender "Jakten på tidskristallen" gjorde skådespelaren Rikard Wolffs en av sina sista roller.

Skådespelaren gjorde entré i serien under tisdagen – och hyllas nu av tittarna.

"Man blir ju alldeles salig av hans leende. Blir nog att sitta uppe till två och invänta nästa avsnitt. Fine Rikard.", skriver en person på Twitter.

Rollen som Dr Ruben i SVT:s julkalender "Jakten på tidskritallen" blev en av Rikard Wolffs sista. Skådespelaren gick bort den 17 november i år efter en tids kamp mot sin lungsjukdom.

Trots att stjärnan låg inlagd på sjukhus de sista tre månaderna var han i kontakt med Anna Wallmark Avelin, producent för årets julkalender och höll hoppet uppe för at kunna se programmen.

– Vi pratade alltid framåt, om att vi såg fram emot premiären och emot avsnitten. Vi hade en jättefin kontakt, har Anna Wallmark Avelin tidigare berättat.

 

LÄS MER: Wolff spelade in julkalendern – tvingades vila väldigt mycket

 

Rikard Wolff hyllas för sin insats

Under tisdagen gjorde Rikard Wolffs karaktär Dr Ruben entré i serien – och på Twitter hyllas skådespelaren för sin insats.

"Tittade nyss på femte delen i SVT:s julkalender tillsammans med min dotter. Nu dök han upp, Rikard Wolff. Och en våg av sorg for genom mig", skriver en person på Twitter.

"I dag avsnitt 5 gjorde Rikard Wolff entré i julkalendern. Man blir ju alldeles salig av hans leende. Blir nog att sitta uppe till två och invänta nästa avsnitt. Fine Rikard" och "Tittar på julkalendern med pojkarna i kväll och tänker att det sitter en pojke, eller man, på månen och ler mot oss", är två andra kommentarer på sociala medier.

 

SVT planerar att hedra skådespelaren och artisten i "Jakten på tidskristallen".

– I det allra sista avsnittet på julafton kommer vi lägga en specialtext som en hyllning och tack till honom och hans fantastiska rolltolkning, har Anna Sommansson, projektledare för julkalendern på SVT/Barnkanalen berättat

 

LÄS MER: SVT:s dolda budskap till Wolff – hålls hemligt för tv-tittarna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag