Iman Abdulmajid skrev på Twitter kort innan David Bowies död. Foto: Andrew H. WalkerIman Abdulmajid skrev på Twitter kort innan David Bowies död. Foto: Andrew H. Walker
Iman Abdulmajid skrev på Twitter kort innan David Bowies död.  Foto: Andrew H. Walker
David Bowie. Foto: Darryl DyckDavid Bowie. Foto: Darryl Dyck
David Bowie. Foto: Darryl Dyck

Hustruns ord innan David Bowies död

Publicerad

Iman Abdulmajid skrev på Twitter kort innan David Bowies död.

Där delade den framlidne artistens hustru med sig av en bild med en text om kampen.

"Kampen är stor, men det är även Gud", skriver Iman Abdulmajid på Twitter.

David Bowie gick bort under måndagsmorgonen, 69 år gammal.

Enligt Daily Mail ska Bowie i hemlighet ha kämpat mot cancern under de senaste 18 månaderna. Under sjukdomsperioden har han sällan synts offentligt eller uppträtt.

Kort innan dödsbeskedet skrev hustrun Iman Abdulmajid, 60, på Twitter. I ett inlägg delade hon med sig av en bild med orden:

"Kampen är stor, men det är även Gud", skriver Iman Abdulmajid på Twitter.

 

LÄS MER: Bowie tog farväl – i musikvideon

 

2014 öppnade Iman upp om parets första möte, i en intervju med Independent.

– För honom var det överväldigande. Jag var inte redo för ett förhållande. Och jag ville definitivt inte gå in i en relation med någon som honom, sa hon då och fortsatte:

– Men som jag alltid sagt: Jag förälskade mig i David Jones. Jag förälskade mig inte i David Bowie. Bowie är bara en persona. Han är en sångare, en underhållare. David Jones är en man som jag träffat.

Paret har varit gifta i 23 år.

David Bowie lämnar även efter sig barnen Duncan Jones, 44, och Alexandria "Lexi" Zahra Jones, 15.

 

LÄS MER: David Bowie har gått bort 69 år gammal

 

På Twitter delar sonen med sig av en svartvit bild på sig själv och sin pappa. Intill den skriver han:

"Väldigt ledsen att säga att det är sant. Jag kommer hålla mig offline ett tag. Kärlek till er alla."

 

 

David Bowie har inte uppträtt offentligt sedan 2006. Men på hans 69-årsdag, den 8 januari i år, släppte han sitt tjugofemte album i ordningen, "Blackstar".

 

 

January 10 2016 - David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with...

Posted by David Bowie on Sunday, January 10, 2016

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag