Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Morbergs frus tvivel om deras relation

Per Morberg och Inese Morberg Foto: ALEXANDER DONKA / SVERIGES RADIO/ALEXANDER DONKA
Per Morberg har medverkat i en rad tv-produktioner däribland ”Vad blir det för mat?” Foto: FOTO: LINUS HALLSéNIUS/TV4. / Foto: Linus Hallsénius/TV4.
Per och Inese Morberg tillsammans i sitt hus. Foto: ALEXANDER DONKA/SVERIGES RADIO

Kocken och tv-profilen Per Morberg och psykoterapeuten Inese Morberg har varit gifta över 30 år.

Trots det långa äktenskapet berättar Inese att hon ständigt tvivlar på relationen. 

– Jag hymlar inte med det, säger hon i P1 Dokumentär. 

Per Morberg, 57, och Inese Morberg, 63, blev ett par för 37 år sedan. Paret har hållit ihop sedan dess och har fem döttrar ihop. 

Per och Inese medverkade i P1 Dokumentärs program ”Scener ur ett annat äktenskap” där berättar de öppenhjärtigt om den långa relationen. 

Inese berättade då om sina tvivel på äktenskapet med tv-kocken. 

– Hur vet man att jag vill vara kvar i det? Det vet man inte. Jag hymlar inte med det. Jag vet inte det, säger hon i dokumentären. 

Journalisten Kicki Möller frågar vad hon menar och Inese svarar att hon syftar på deras relation och förklarar hur hon ser på den: 

– Varje dag blir ett nytt möte. Jag kan inte falla tillbaka och tänka: Det var bra i går, då blir det bra i dag, säger hon. 

 

LÄS MER: Därför delar inte Per Morberg och frun säng

 

Inese berättar att flera i hennes omgivning frågat hur hon står ut med sin man och berättar hur hon ser på saken: 

– Jag har funnits kvar trots allt elände som han säger och gör. Jag har funnits kvar, det tycker jag är den största omsorgen – att jag har tagit i det trots att det varit jävligt. När han dricker kan jag känna att "jag känner inte den där personen", jag vill inte ha med honom att göra. Där tror jag att jag är annorlunda än många andra, för jag vill inte ta ansvar för hans handlingar. Det får han göra själv och jag behöver inte skämmas för att han gör tokiga saker, säger Inese Morberg i P1 dokumentär. 

Inese Morberg: ”Hymlar inte”

 

LÄS MER: Hustruns krav räddade Morberg

 

Hon understryker flera av makens goda sidor och lyfter bland annat fram hur de kompletterar varandra – och hur Per Morberg kan visa sin kärlek.  

– Han försöker uppvakta mig som om det är första gången. Det är fint, jag uppskattar det. Han kan köpa kläder, parfymer, vill att vi ska åka till Paris och äta ostron, säger hon i P1 Dokumentär. 

https://www.instagram.com/p/BVRib6pDZSP/?taken-by=permorberg_official

Per Morberg har själv visat sin kärlek öppet flera gånger, i juni publicerade han ett härligt gratulationsinlägg på Instagram. Han hyllar sin hustru i P1 Dokumentär med orden: 

– Det är en helt unik människa. Och så otroligt vacker i ceriserött och purpur. Ju äldre hon blir desto vackrare blir hon. Det är en livskamrat, säger han. 

Journalisten Kicki Möller tar i programmet upp den hypotetiska frågan om Inese skulle begära skilsmässa och om Per Morberg skulle ha förståelse för det.

– Både ja och nej. Men det är en fråga som man ibland ställer jag kan reflektera någon enstaka gång över det. Det kan hända. Och det är fullständigt otänkbart. Det är den enda ärliga svar jag kan ge på den frågan, säger Per Morberg. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!