”Husdrömmar”-Maries budget för Sicilien-huset

Programledaren Pernilla Månsson Colt och Marie Olsson Nylander i den sicilianska trädgården som bara den hade en budget på 300 000 kronor, enligt SVT.
Foto: SVT

Premium: Marie Olsson Nylander, känd från ”Husdrömmar”, sköter hela sitt företag från en fåtölj i köket, huset hjärta.

Men trots kärleken till köket är det chips som är hela familjens favoriträtt, så omtyckt att de får ta med extrapåsar när de ska på middag.

Nu berättar inredningsprofilen om sin stil och sin favoritdesigner.

– De som inte är intresserade av inredning tycker mest att mitt hem är konstigt, lite som ett museum, säger hon till c/o Svensson.

Så var budgeten för huset på Sicilien.

Tre inredningsprylar som Marie inte kan vara utan.

Mer av det bästa från Expressen. Mer Premium hittar du här.

”Husdrömmar”-Marie berättar för exklusiva sydsvenska möbelföretaget Svenssons i Lammhult om sin inredningsstil. Hon erkänner att den som kommer hem till henne automatiskt får veta en hel del om vem Marie Olsson Nylander är.

– Mer än jag vill avslöja, haha. Tror att de som är intresserade av inredning mest tycker att mitt hem är konstigt, lite som ett museum. De som är intresserade förstår direkt att här bor en nörd, en samlare, en som föredrar vackert framför praktiskt och en som verkar obrydd men har planlagt allt, säger hon till magasinet c/o Svensson som möbelföretaget ger ut.

Hennes favoritplats i hemmet är en Steen Østergaard-fåtölj, placerad i köket.

– Där har jag full koll på allt: vem som är hemma, vem som kommer, om Solveig ropar från sitt rum, om Bill vill något och i närheten finns min älskade kaffekokare. Där kryper jag upp och sköter hela firman. Oftast börjar jag jobba direkt när jag stigit upp, pratar helst i telefon eller messar. Så platsen har även blivit som mitt kontor, allt sköts från köket.

Någon favoritmöbel kan hon inte nämna eftersom hon är intresserad av udda skapelser och framför allt människans spår i möblerna. Helt enkelt vilken historia föremålet har att berätta.

Däremot avslöjar Marie att hon och hela familjen har en oväntad favoritmåltid: Chips. Om de är bjudna på middag tar de gärna med sig någon matprodukt som gåva till värden eller värdinnan.

– Och så klart chips då hela familjen älskar chips och äter mest av alla. Så för att det inte ska bli pinsamt har vi alltid med några extra påsar, säger Marie Olsson Nylander till c/o Svensson.

Tulip av Eero Saarinen, Marie Olsson Nylanders favoritdesigner.
Foto: PRODUKTBILD
Eero Saarinen, designer.
Foto: PRODUKTBILD
Foto: MATTIAS HELLSTROM / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Däremot hyllar hon två designer: På skandinaviskt plan Eero Saarinen som hon aldrig tröttnar på, trots att hon ”sett allt”. På den internationella scenen Cini Boeri som hon tycker är en cool människa och en begåvad formgivare, ”fullkomligt älskar hennes soffor”.

Marie Olsson Nylander själv jobbar mycket med mjuka material. När det gäller accessoarer till hemmet kan hon inte vara utan mattor, tyger och konstföremål. En sak släpper hon över huvudtaget inte in i bostaden: Prydnadsföremål från stora varuhus.

Budgeten för hennes mest kända projekt, kråkslottet ”Palazzo Cirillo” på Sicilien, var 800 000 kronor för att köpa huset, 800 000 kronor för renoveringen och 300 000 kronor för att fixa till trädgården. SVT berättar att Marie Olsson Nylander inte tjänat en krona på ”Husdrömmar”-inspelningarna.

”Nej, SVT har inte på något vis finansierat eller bidragit med resurser till familjens renoveringar. Det är helt och hållet familjens eget projekt som SVT följer dokumentärt”, skriver tv-bolaget på sin hemsida.

Kim Ohlsson, Bill Nylander, Marie Olsson Nylander och Pernilla Månsson Colt när ”Ring så spelar vi”, som Pernilla programleder, spelade in på Sicilien.
Foto: Privat
Första projektet: Miljonvillan i Höganäs.
Foto: Esoft
Marie Olsson Nylander har samarbetat med Ellos.
Foto: Ellos

Husdrömmar Sicilien 3 – ”det var lite fram och tillbaka”

Säsong 1 av ”Husdrömmar Sicilien” spelades in november 2018 till januari 2020 och säsong två mellan januari 2020 och juni 2021. Trean är planerad att sändas i höst – men det var inte helt självklart att den blev av.

– Det var lite fram och tillbaka. Vi är noga med att barnen är med på det och tycker att det är OK. Och det är väl alltid lite detaljer kring hur, när har vi semester och när vill vi egentligen ha med tv-kamerorna, har Bill Nylander tidigare sagt till Kvällsposten.

– Men när alla detaljer var på plats var det okej. SVT är ju väldigt bra och försiktiga, lyhörda och ödmjuka.

Marie avslöjar nu att det tog ett antal år innan allt föll på plats kring hennes passion kring inredning. Det var allt annat än självklart för henne att detta var något hon skulle kunna leva på.

– Jag var ganska ”gammal” (30 år) bör det slog mig att allt det där jag höll på med – gå på loppisar, samla grejer, måla om, flytta, inreda, sy saker – kunde omvandlas till ett jobb. Det var då polletten trillade ner och jag förstod att jag hade en framtid som stylist, säger hon till c/o Svensson.

TV: Marie Olsson Nylander om miljonvillan i Höganäs

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Svenska nakenparadisen: ”Smög hit första gången”

Premium: Malin, 51, gifte sig helt näck • ”I Sverige har vi alltid varit pryda – det verkar svänga nu”

Micke, 50: Så sparade jag mig till en förmögenhet

Premium: Köpt bostäder kontant • Månadsbudgeten • Bästa tipsen

Familjen seglar jorden runt: ”Barnen är det minsta problemet”

Premium: Barnens andra jorden-runt-segling • Ute på havet i två år