Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hur ska vi klara oss utan Tommy och Benjamin

I premiäravsnittet av ”Så mycket bättre” berättar han om uppbrottet och hur Lisa Nilssons låt ”Ett långsamt farväl” påminde honom om sin forna relation.

”Så mycket bättre” fick en känslosam start med en botten i breakup-ballader.

Men hur ska programmet egentligen klara sig framöver, utan vare sig divan Körberg eller den dokusåpadrillade Benjamin Ingrosso som motor? 

Deras diskreta tuppfajt var ju helt bedårande.

Tommy Körberg anländer på en moppe, med störtkruka på huvudet, och börjar genast dra farbroderliga anekdoter om Gotland: Ömsint minns han tider då det fanns ”rockklubbar i vartenda gathörn” och manliga storstjärnor (som han själv) uppenbarligen kunde komma undan med att vara domare i bikinitävlingen Miss Hawaiian Tropic.

Körberg har tidigare hyllats för sin roll som bedagad diva i föreställningen ”Lola”, och i ”Så mycket bättre” kommer den erfarenheten helt klart väl till pass. ”Nu ska jag framföra Stad i ljus. För det är det väl ingen som vågar,” säger han bryskt. Då har stjärnan precis bytt till ett mer avskilt boende efter att ha konstaterat att det blev på tok för lyhört att bo granne med Benjamin Ingrosso.

Stackars Benjamin! Han hade ju precis fotat att de två hade rum intill varandra. Men den glädjen var uppenbarligen inte ömsesidig. Körberg verkar mest irriterad över att 11-åriga dottern där hemma spelar Ingrossos ”The dirt” ”hela tiden”. 

Och så håller de på. Gossarna. 

”Är oroväckande”

Körberg brukar ju ofta bära lite excentriskt arty glasögonbågar. Plötsligt så gör Ingrosso detsamma. Vid middagen sänker den äldre sångaren en stadig snaps först av alla, och inför den yngres storögda ansikte. Benjamin försöker sig sen på samma trick, varpå Körberg kommenterar ”ungen börjar växa till sig därborta”. Nära 50 år skiljer de båda herrarna åt, men på sätt och vis har deras generationer av underhållare nog mer gemensamt än de flesta: Körberg tillhör den gamla skolan, med en plikttrogenhet mot publiken. 

Genom åren har han alltid levererat med sitt raka och alls inte ängsliga sätt. Ingrosso har å sin sida vuxit upp under realityeran, och är så van vid att driva ett öppenhjärtigt program, att det inte går att missa det. 

Likt ett nyfiket barn matar han konstant på med frågor och kommentarer: Är ni inte nervösa? Vem var Mick i ”Tom & Mick”? Är det någon specifik din låt handlar om? Har du handmjölkat brösten i Sven-Bertil Taubes badkar? Hallå! ”Vi måste öppna upp oss här!”

Därför är det aningen oroväckande att varken Körberg eller Ingrosso är anlitade för hela säsongen. Istället ska Ana Diaz, Plura och Markus Krunegård utgöra navet. Ana Diaz verkar visserligen besitta en stabil musikalisk kreativitet, men det tog henne hela premiäravsnittet innan hon ens vågade öppna munnen. 

Krunegård glider mest bara runt, medan Plura, som fick en stark nystart i och med programmet för tio år sen, verkar ha blivit lite trött?

De vackra balladtårarna kommer inte räcka för evigt. ”Så mycket bättre” drivs nämligen av artister som tar det hårda arbetet att underhålla på allvar.

Här är artisterna som medverkar i Så mycket bättre 2020

Nu står det äntligen klart hur den nya säsongen av ”Så mycket bättre” blir i TV4 i höst.
Flera av artisterna berättar om den tuffa våren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.