Felix Herngrens film är nominerad till priset för "Bästa smink och hår" på supergalan i Los Angeles. Foto: Sven LindwallFelix Herngrens film är nominerad till priset för "Bästa smink och hår" på supergalan i Los Angeles. Foto: Sven Lindwall
Felix Herngrens film är nominerad till priset för "Bästa smink och hår" på supergalan i Los Angeles. Foto: Sven Lindwall
"Hundåringen som klev ut genom fönstret och försvann" kan vinna en Oscar."Hundåringen som klev ut genom fönstret och försvann" kan vinna en Oscar.
"Hundåringen som klev ut genom fönstret och försvann" kan vinna en Oscar.

"Hundraåringen" kan vinna på Oscarsgalan

Publicerad

"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" kan vinna en Oscar.

Felix Herngrens film är nominerad till priset för "Bästa smink och hår" på Oscarsgalan i Los Angeles.

Den svenska filmen tävlar mot bland annat "Mad Max: Fury road".

Alicia Vikander kan vinna pris på Oscarsgalan 2016. Det kan också den svenska storfilmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". När nomineringarna släpptes i dag stod det nämligen klart att Felix Herngrens film kan vinna pris på Oscarsgalan i kategorin "Bästa smink och hår".

"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", vilket var den mest sedda filmen i Sverige 2014. Filmen har även visats på biografer i USA.

 

LÄS MER: Alicia Vikander är nominerad till Oscar

Robert Gustafsson spelar huvudrollen

Huvudpersonen spelas av Robert Gustafsson. Han har tidigare berättat att han fick sitta många timmar i sminket varje dag för att kunna spela allt från 20 år till 100. Eva von Bahr och Love Larson, filmens makeupartister, har tidigare nominerats i motsvarande kategori vid Guldbaggegalan 2014.

 

LÄS MER: "Hundraåringen" – en svensk dundersuccé

Alicia Vikander är nominerad till en Oscar

Förutom "Hundraåringen" är också svenska skådespelaren Alicia Vikander nominerad till Oscarsgalan. Hon har chans att vinna "Bästa kvinnliga skådespelare i en biroll" för rollen i filmen "The danish girl".

2015 var ett riktigt succéår för Alicia Vikander. Skådespelaren landade ett gäng tunga roller och sågs i filmer som "The man from U.N.C.L.E." och "Burnt". Dessutom gjorde hon berättarrösten i dokumentären om Ingrid Bergman.

Oscarsgalan arrangeras den 28 februari på Dolby Theatre i Hollywood.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag