Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Humorikonens svenska änka i pengabråk med hans barn

Se höjdpunkter ur Monty Python-stjärnan Terry Jones karriär
Anna Söderström och Terry Jones.
Foto: KGC-42 / STELLA PICTURES 91436-1
Terry Jones och Anna Söderström.
Foto: REX SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Svenskan Anna Söderström, 38, var gift med den ikoniske komikern Terry Jones som dog förra året.

Nu dras hon inför rätta av hans barn som vill ha större del av arvet, skriver The Sun.

Terry Jones var en av de sex medlemmarna i Monty Python, den banbrytande humorgruppen som förutom klassiska tv-programmet ”Monty Python’s Flying Circus” gjorde hyllade filmer som ”Life of Brian” och ”Quest for the Holy Grail”. Terry Jones dog i januari förra året.

”Det är med djup sorg vi måste berätta att vår älskade make och pappa, Terry Jones, har gått bort. Terry gick bort kvällen den 21 januari 2020, 77 år gammal, med sin fru Anna Söderström vid sin sida, efter en lång, extremt modig men alltid godmodig kamp mot en ovanlig typ av demens, FTD”, stod det i familjens pressmeddelande som fortsatte:

”Vi har alla förlorat en snäll, rolig, varm, kreativ och kärleksfull man vars kompromisslösa individualitet, skarpa intellekt och extraordinära humor har roat miljontals människor under sex decennier.”

Barnen drar Terry Jones svenska änka inför rätta

Terry Jones var gift med Anna Söderström i nio år, de fick ett barn ihop och svenskan var huvudarvinge i hans testamente.

Men Terry Jones fick dessförinnan två barn med sin ex-fru Alison Telfer. Hans barn Bill Jones, 45, och Sally Jones, 47, drar nu Anna Söderström inför rätta eftersom de vill ha en större del av arvet efter pappan. De åberopar en brittisk lag från 1975 som ger familjemedlemmar möjlighet att göra anspråk på ”rimlig försörjning” från ett dödsbo.

Anders Björkman om Terry Jones: ”Skrattade nästan aldrig”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.