Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Humorgruppen JLC tar en paus

Foto: JLC via Youtube
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

JLC utsågs till Sveriges mäktigaste i Sociala medier.

Nu pausar Lucas Simonsson, Carl Déman och Jonas Fagerström humorgruppen. 

– Vi har fått mycket kommentarer, ”vad har hänt med gamla JLC?”, det har gjort ont i mig att läsa det, säger Lucas Simonsson i ett klipp på Youtube.

I en video på Youtube berättar humorgruppen att de har haft ett tufft år på grund av coronapandemin.

– Jag tror det hände någonting från och med förra året när corona kom, jag tror många andra influencers känner igen sig i det, så hände det någonting med restriktioner och att man inte får träffa andra människor och det har påverkat oss extremt mycket. Vi är så jävla begränsade i vad vi kan göra, säger Lucas Simonsson i klippet.

Gruppen förklarar att det har gjort att de känt att motivationen till att göra nya videor på Youtube har försvunnit under året.

– Jag tror att det har absolut varit negativt hela coronagrejen för vi har inte får träffa folk och så där, om man ser det bara från den aspekten. Men det som har kommit positivt ur det här är att vi har fått tänka mycket, mycket mer över vårt content, säger Jonas Fagerström.

Samtidigt menar Carl Déman att kreativiteten funnits där och att de har haft många idéer, men att restriktionerna har satt stopp för dem.

– Man har så stora visioner och planer man vill göra och sen får vi inte göra det.

Gruppen består förutom av Lucas Simonsson och Carl Déman av Jonas Fagerström. 2020 blev de utnämnda till Sveriges mäktigaste i Sociala medier av Medieakademin.

”Jättejobbigt att läsa”

De menar även att de under året har haft mer tid att läsa kommentarer om deras videor och att de har brytt sig extra mycket om sina tittares åsikter.

– Vissa dagar har man känt att det är så jäkla segt att gå in och läsa det negativa och det som är riktat mot en som person, säger Carl Déman.

– Folk verkar inte tro att vi läser eller att vi inte bryr oss, vi läser 90 procent av kommentarerna. Om någon skriver att jag är kass eller Jonas är kass, Niklas är dålig på att redigera, Calle är kass eller ja, vad fan det nu är. Det är sådant som är jättejobbigt att läsa, säger Lucas Simonsson.

Gruppen berättar att de nu tar en paus från Youtube för att bland annat spela in en ny säsong av deras serie ”Pappas pojkar”.

– Nu blir det ett litet break för att vi ska spela in ”Pappas pojkar” säsong två, säger Jonas Fagerström.

– Vi tycker det här är rätt skönt, vi får tid att tänka lite och coronan får löpa ut lite, fyller Lucas Simonsson i.

Youtubern Anis Don Demina uttrycker sitt stöd till gruppen i en kommentar under videoklippet. 

”Påminn er själva om att ni har varit otroliga sen dag ett. Något jag beundrar med er så sjukt mycket är att eran nivå har alltid varit så absurt hög. Ni är ett gäng otroliga kreatörer och vi tittare är ÄRADE att få ta del av erat hårda arbete. Som youtuber vet jag hur jävla svårt det är att hålla ribban uppe trots motgångar, pandemi osv. Ni är otroliga grabbar ”, skriver han.

JLC årets stjärnskott på Guldtuben 2017

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.