Hugh Hefner har sålt The Playboy Mansion

Hugh Hefner säljer Playboy mansion.
Foto: Paul Harris
Huset har fått för drygt 900 miljoner svenska kronor.
Foto: / KANAL 5
The Playboy Mansion.
Holly Madison och Hugh Hefner.
Foto: David Silpa

Nu säljer Hugh Hefner sitt ikoniska Playboy Mansion.

Det är grannen och tillika miljonären Daren Metropoulos som har nappat på erbjudandet.

Enligt källor till Sky News ska det enorma huset ha sålts för drygt 800 miljoner svenska kronor.

Men det finns en hake.

Den enorma herrgården, belägen i Los Angeles, USA, har längre varit starkt förknippat med Playboy-ikonen Hugh Hefner.

Men nu har Hefner alltså valt att sälja vidare huset med hela 29 rum, för att flytta vidare.

Enligt Sky News är det affärsmannen Daren Metropoulos, som även är granne till Hefner, som har valt att slå till på herrgården.

Ingen av parterna har velat säga hur mycket prislappen landar på förrän förhandlingen är helt avslutad, men enligt uppgifter till Sky News ska det röra sig om minst 800 miljoner svenska kronor.

Här är haken

Något som i så fall måste betraktas som en besvikelse för Hugh Hefner, då huset låg ute till försäljning för drygt det dubbla beloppet.

Men det finns även en hake med försäljningen. Enligt TMZ har Hugh Hefner tidigare ställt kravet att han ska få bo kvar i huset tills han dör. Dessutom har han förbjudit spekulanterna från att titta in i Hugh Hefners sovrum under visningarna av herrgården.


LÄS MER: Hon berättar sanningen om Playboy Mansion 


Daren Metropoulos köpte huset bredvid Playboy Mansion under 2009 och han ska nu ha långtgående planer på att slå ihop de två husen för att bilda en enda jättestor herrgård.

– Han vill återförena de två husen. Men innan försäljningen är klar så är David mer än nöjd över att ha mr. Hefner som granne och är väldigt stolt över att få förvalta den här historiska marken, säger en talesperson för Daren Metropoulos till Sky News.


LÄS MER: Hugh Hefners ilska efter anklagelserna Playboy Mansion – ett lyxhus

Playboy Mansion har bland annat ett eget gym, tennisbana, flera pooler, egen biosalong och vinkällare.

Huset köptes av Playboy Enterprises år 1971 och under årens lopp har det bland annat fungerat som lokal för hundratals stora kändisfester.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.