Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hugh Grants vägran mot svenska hustrun

Hugh Grant har inga planer på att lära sig svenska – trots att han är gift med svenskan Anna Eberstein.Foto: HFPA PHOTOGRAPHER / STELLA PICTURES/LFI/AVALON.RED B4413
I en ny intervju berättar han om livet som trebarnspappa i London.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Hugh Grant har inga planer på att lära sig svenska – trots att han är gift med svenskan Anna Eberstein.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar han om livet som trebarnspappa i London.  

– ”Akta bajset” är ungefär den svenska jag kan, säger han till Aftonbladet.  

Hugh Grant, 59, och svenska tv-producenten Anna Eberstein, 40, har varit ett par sedan 2012. Tillsammans har de tre barn. 

I intervjun berättar Grant att frun pratar svenska med barnen hemma. Men att han själv håller sig till modersmålet. 

– Jag vet inte vad det är. Men de avskyr när jag prövar. Det är precis som när jag dansar eller sjunger. De börjar gråta och ber mig att sluta. 

”Akta bajset”

Trots att han spenderat mycket tid runt det svenska språket de senaste åren är det få ord han kan. Kunskaperna sträcker sig till ”hur mår du?”

– Det är ungefär allt jag kan. Förutom ”Akta bajset” då, som är mycket andvändbart när man har små barn i London. 

På frågan om han funderat på att ta lektioner skakar han på huvudet. Men avslöjar att han lärt sig en del runda ord av Anna Eberstein.

– Det enda jag lärt mig är hemska svenska ord som min fru använder på tennisbanan. Vi har straffrihet på den väldigt snobbiga Queens Tennis Club i London. Hon kan komma undan med det eftersom ingen förstår vad hon säger. Men nu har jag slagit upp orden och de är verkligen vedervärdiga. 

Spelar privatdetektiv i ny storfilm 

Hugh Grant har pratat mycket om sin kärlek till Sverige. Under sommarmånaderna spenderar han och familjen mycket tid tillsammans i parets sommarhus i skånska Torekov.

– Jag gillar svenskar mycket och är väldigt glad över att jag gifte mig med en, har han tidigare sagt. 

I september fyller ”Love Actually”-skådespelaren 60 år men har inga planer på att dra sig tillbaka. Under våren är han aktuell i gangsterkomedin ”The Gentlemen”. I rollen spelar han korrupt privatdetektiv tillsammans med storstjärnor som Colin Farrell, Matthew McConaughey. 

Filmen har svensk biopremiär den 26 februari. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.