Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hugh Grants egna ord – om svenska hustrun

Producenten Anna Eberstein och skådespelaren Hugh Grant gifte sig i somras.
Foto: NO CREDIT / NO CREDIT/IBL BEST IMAGE
Hugh Grant.
Foto: BROADIMAGE/REX/SHUTTERSTOCK / BROADIMAGE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: DOUG PETERS / DOUG PETERS/EMPICS ENTERTAINMENT EMPICS ENT / INT.

Hugh Grant, 57, och producenten Anna Eberstein, 39, gifte sig i somras. Paret har hängt ihop i sex år och har tre barn ihop. 

– Jag gillar svenskar mycket och är väldigt glad över att jag gifte mig med en, säger Grant till Aftonbladet.

Det var i Stadshuset i Chelsea i centrala London som paret Hugh Grant och Anna Eberstein till slut gjorde slag i saken och sa "ja" till varandra i somras. Då hade de redan varit ett stabilt par i sex år och har sedan de träffades fått tre barn tillsammans. 

Helt självklart var giftemålet dock inte – Hugh Grant har tidigare uttryckt sig kritiskt mot äktenskap. I en radiointervju med Howard Stern för två år sedan förklarade den dittills ogifte Grant att han inte lockas av tanken på giftermål.

– Om jag tycker människor ska vara i 40 år långa, monogama och trogna relationer? Nej, nej, nej. Vem har sagt det? Bara Bibeln. Ingen har någonsin sagt att det är en bra idé. Jag tycker det är oromantiskt med äktenskap. Man stänger sig själv inne, sa han då.

"Glad att jag gifte mig med en svensk"

Efter detta har Grant bevisligen ändrat sig, och verkar lycklig med beslutet med att gifta sig med sin svenska producent. Till Aftonbladet säger han att han alltid varit förtjust i skandinaver – särskilt nu. 

– Jag gillar svenskar mycket och är väldigt glad över att jag gifte mig med en. 

Familjen har ett hus i Skåne och har tillbringat delar av somrarna de senaste åren i Sverige, något som Grant trivs med.

– Jag känner mig väldigt säker i Sverige. Det känns inte som om någon kan skada mig. Jag åker dit på somrarna. Det är en tragisk affär som varar i två veckor. Sen återvänder jag till jobbet första veckan i augusti, säger han till tidningen och fortsätter:

Hugh Grant verkar vara något av en badkruka, i alla fall med svenska mått mätt. Här i Marbella.
Foto: G3ONLINE / STELLA PICTURES G3ONLINE

– Svenska somrar roar mig mycket. Jag gillar att se er svenskar när ni kommer blinkande ur elva månaders mörker, klär er i vitt och hoppar i havet där man bara kan vara i tre sekunder innan man fryser ihjäl.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.