Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sofias jobbeslut efter tuffa perioden – hovets besked

Prinsessan Sofia i sina arbetskläder.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND
Prinsessan Sofia anländer till Sophiahemmets examneshögtid.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Sofia har hjälp till på en vårdavdelning under våren där hon bland annat tvättat och lagat mat. 

Nu ger hovet besked kring om hon ska fortsätta sitt arbete eller inte. 

Prinsessan Sofia, 35, har under våren jobbat inom den coronabelastade vården – något som skapat rubriker över hela världen. 

I början av sommaren deltog prinsessan Sofia vid Sophiahemmet högskolas examination, som genomfördes över videolänk med anledning av coronapandemin.

Prinsessan Sofia talade då om sin tid på vårdavdelning på Sophiahemmet.

– De senaste månaderna har varit tuffa för väldigt många, inte minst inom sjukvården. Alla krafter har behövts, och jag vet att flera av er har gått in och stöttat i olika delar av sjukvården. Jag fick själv en möjlighet att komma in och arbeta på Sophiahemmet och gör det fortfarande. Faktiskt tillsammans med några av er, sa hon då. 

På vårdavdelningen har prinsessan Sofia bland annat hjälpt till att tvätta, städa och laga mat. I sitt tal tog hon även upp hur hon fått en helt ny syn på verksamheten efter att ha fått vara på plats själv. 

– Men att få se sjukvården inifrån på det här sättet, att själv möta patienter, och att se trygga, välutbildade sjuksköterskor ”in action”, det är sällan som jag har varit så imponerad. 

Hovets besked 

Nu berättar Margareta Thorgren, hovets informationschef, att prinsessan kommer att fortsätta sitt arbete inom vården även i höst. 

– Prinsessan Sofia fortsätter sitt arbete på Sophiahemmet och börjar sin deltidstjänst igen i september. Hon ser mycket fram emot det.

– Vad gäller Prins Carl Philip så får jag återkomma, säger Thorgren. 

Se utdrag ur intervju med prinsparet – om framtiden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.