Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hov1 och Nea uppträder på P3 Guld-galan

Hov1 består av Ludwig Kronstrand, Axel Liljefors Jansson, Noel Flike och Dante Lindhe.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Nea slog igenom som artist 2019 med debutsingeln ”Some Say”.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den 20 mars hålls P3 Guld-galan. 

Nu presenterar P3 Hov1 och Nea som de första liveakterna till galan. 

Hov1 och Nea är de första liveakterna som presenteras av P3 inför årets P3 Guld-gala. Hov1 har tidigare vunnit fem priser på galan och var nominerade till Årets grupp 2020, vilket de även är i år. Det är dock första gången de själva uppträder på P3 Guld.

– Vi i Hov1 har en särskild relation till P3 guld så det känns extra kul att få uppträda på galan i år, säger Hov1 i ett pressmeddelande. 

Artisten och låtskrivaren Nea, vars egentliga namn är Linnea Södahl, utsågs i juli 2020 till Framtidens artist av P3 och är därav nominerad i kategorin med samma namn på galan. 

– Jag har följt P3 Guld galan sen jag var liten så att både vara nominerad och spela live i år känns sjukt faktiskt. Galet nervöst och galet pepp, säger Nea i pressmeddelandet.

P3 Guld sköts upp två månader

P3 Guld-galan 2021 var först planerad att gå av stapeln den 23 januari. I december meddelade Sveriges Radio att man valt att flytta fram galan till den 20 mars på grund av restriktionerna som rådde med anledning av coronapandemin.

Galan kommer äga rum på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm utan någon publik på plats, i stället får tittarna medverka via radio, tv och sociala medier. Programleder gör artisten Oscar Zia och skådespelaren Emma Molin. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.