Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hov1 har framtiden för sina fötter

Hov1
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Hov1
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Hov1
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Hov1 har de senaste åren blivit en av landets mest populära hiphopgrupper, och på sin första festivalspelning på hemmaplan drar bandet stor publik i solgasset.

Deras poppigt dansanta hiphop slår brett – i publiken står både barn med ”Hov1” målat på kinderna med sina föräldrar, fulla tjejgäng som dansar till alla låtar och stekarkillar som sjunger med och känner igen sig.

Det hade lätt kunnat bli lite töntigt med fyra pojkbandsstylade Stockholmskillar som gör väldigt vit hiphop utan självdistans, men Hov1 balanserar på rätt sida gränsen, och äger sitt uttryck.

Att killkvartetten har kul på scen råder det inget tvivel om, men emellanåt känns publiken som en eftertanke – de har roligare med varandra än med de som kollar på. Den som bjuder till är den självklara frontmannen Ludwig Kronstrand, som nyttjar hela den stora festivalscenen och har ett samspel med fansen.

När de avslutar med ”Hon dansar vidare i livet”, råder det inga tvivel om att Hov1 kan göra hits – och har framtiden för sina fötter.

Konsert:

Lollapalooza

Hov1

Bay stage

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.