Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: House of cards stoppas direkt

Det blir ingen mer säsong av succéserien "House of Cards". Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Det meddelar Netflix efter att skådespelaren Kevin Spacey anklagats för sexbrott. Foto: NATHANIEL E. BELL / AP NETFLIX

NEW YORK. Det blir ingen mer säsong av succéserien "House of cards". 

Det meddelar Netflix efter att skådespelaren Kevin Spacey anklagats för sexbrott

– Vi är djupt bekymrade, skriver Netflix i ett uttalande.

Nu stoppar Netflix inspelningen av den sista säsongen, skriver Deadline.com.

Netflix egenproducerade serie ”House of Cards”, där svenska Joel Kinnaman har en av rollerna, har varit en enorm succé för streamingjätten och Emmynominerats inte mindre än 52 gånger. Men under måndagen meddelades att den sjätte säsongen som kommer nästa år blir den sista. 

Anledningen är enligt flera amerikanska medier att Kevin Spacey som spelat presidenten "Frank Underwood" i serien i söndags anklagades för att ha gjort sexuella närmanden mot "Star trek"-skådespelaren Anthony Rapp. Händelsen ska ha hänt för trettio år sedan när Rapp bara var 14 år.

Kevin Spacey bad genast om ursäkt på Twitter, kallade det ett ”djupt opassande berusat beteende" men skrev samtidigt att han inte kunde minnas tillfället. 

 

LÄS MER: Stjärnans ord efter sexanklagelserna

 

Netflix: "Djupt bekymrade"

Netflix fattade sitt beslut under måndagen och de viktigaste skådespelarna och produktionsteamet informerades om beslutet redan under morgonen, skriver New York Post

Enligt Variety skriver Netflix i ett uttalande att de är ”djupt bekymrade” över nyheten kring Spacey och att de samlat teamet som just nu spelar in i Baltimore för att ”stötta sina medarbetare och se till att de känner sig trygga”.

 

"Star trek"-skådespelaren Anthony RappFoto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

 

Just under måndagen ska Kevin Spacey inte ha haft någon scen att spela in och därför befunnit sig på annan ort.

Under tisdagen meddelades det att Netflix stoppar inspelningarna av den sjätte säsongen tills vidare.

"MRC och Netflix har bestämt att stoppa inspelningarna av House of Cards tills vidare. Detta för att se över den rådande situationen och för att hantera eventuell oro bland våra skådespelare och personal, skriver Netflix och produktionsbolaget MRC i ett uttalande.

 

LÄS MER: Kevin Spacey kommer ut på solkigaste sättet någonsin

 

Spacey kritiseras för gayuttalandet

I sitt långa uttalande på Twitter passade Spacey också på att berätta att han under åren haft förhållanden med både män och kvinnor men nu valt att leva som homosexuell. Tilltaget har fått hård kritik och många menar att Spacey kom ut som homosexuell i ett försök att leda uppmärksamheten från de allvarliga anklagelserna. 

Spacey är den senaste i raden av kända mäktiga män som anklagas för sexbrott efter de uppmärksammade anklagelserna mot filmproducenten Harvey Weinstein och "#MeToo"-rörelsen.

Kevin Spacey skrev i sin ursäkt på Twitter: 

– Jag har den största respekt och beundran för Anthony Rapp som skådespelare. Jag blir fullkomligt förskräckt av att höra hans berättelse. Jag kan ärligt säga att jag inte kommer ihåg mötet, det skulle i sådana fall ha hänt för över 30 år sedan. Men om jag uppträdde på det sättet han beskriver, så är jag skyldig honom en ursäkt för något som är djupt opassande berusat beteende, och jag är ledsen för de känslor han beskriver att han burit med sig under alla de här åren.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.