Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Houdi: "Blev allergisk mot mina vita duvor"

John Houdi har fått motta magikerpris av Finsk magisk cirkel: "Det är skitstort", säger han till Expressen.Foto: Wollmar Lindholm/Ritva Repan

Magikern och komikern John Houdi, 48, hade vägen utstakad mot Lido i Paris.

– Men det sprack när jag plötsligt blev allergisk mot mina vita duvor, säger han till Expressen.

I helgen har han fått (allergi)plåster på såren – det finaste magikerpriset man kan få i Norden.

John Houdi, som numera i det närmaste är godsägare i uppländska Östervåla vid sidan av sin magiska verksamhet, fick kallelsen för en vecka sedan:

– Du är välkommen till Finland och vår Magiska cirkel i påsk. Du ska få ett fint pris, men håll det hemligt.

John Houdi säger:

– Det är skitstort, priset som jag har fått av Finsk magisk cirkel. Det är bara utländska legendarer från Las Vegas och liknande ställen som fått priset tidigare.

John Houdi började trolla som elvaåring hemma i Skellefteå.

Varför är du så bra så att du får ett så fint pris?

– Jag har slitit hund i många år. Det finns inga genvägar i showbiz – okej, det finns kortvägar som "Robinson-Robban" tagit, men de blir aldrig långvariga, säger John.

John Houdi hade sina vita duvor och en papegoja. Och det var snack om att han skulle få göra en stor show på Lido i Paris.

– Men så blev jag allergisk mot duvorna och tvingades göra mig av med dem. Det kändes sorgligt. Jag ville inte äta upp dem, så jag gav faktiskt bort duvorna. Det var därför som jag också började med komik, och Lido i Paris är fortfarande min stora dröm – större än Las Vegas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.