Polotröjor Polotröjor i extra stor modell syntes exempelvis hos Stylein, Tiger of Sweden och Carin Wester. Polo från Carin Wester. Foto: Kristian LoveborgPolotröjor Polotröjor i extra stor modell syntes exempelvis hos Stylein, Tiger of Sweden och Carin Wester. Polo från Carin Wester. Foto: Kristian Loveborg
Polotröjor
Polotröjor i extra stor modell syntes exempelvis hos Stylein, Tiger of Sweden och Carin Wester.
Polo från Carin Wester. Foto: Kristian Loveborg
Polo från Stylein. Foto: Kristian LoveborgPolo från Stylein. Foto: Kristian Loveborg
Polo från Stylein. Foto: Kristian Loveborg
Fransar På Hunky Dorys visning fanns mockaklänningar i rock-chic stil med långa fransar medan The Local Firm gjorde svarta jackor och skinnbyxor med fransar. Hos Stylein valde man i stället att matcha höstens plagg med fransprydda boots. Rätt i höst. Fransig klänning i rött från Hunky Dory. Foto: Kristian LoveborgFransar På Hunky Dorys visning fanns mockaklänningar i rock-chic stil med långa fransar medan The Local Firm gjorde svarta jackor och skinnbyxor med fransar. Hos Stylein valde man i stället att matcha höstens plagg med fransprydda boots. Rätt i höst. Fransig klänning i rött från Hunky Dory. Foto: Kristian Loveborg
Fransar
På Hunky Dorys visning fanns mockaklänningar i rock-chic stil med långa fransar medan The Local Firm gjorde svarta jackor och skinnbyxor med fransar. Hos Stylein valde man i stället att matcha höstens plagg med fransprydda boots.
Rätt i höst. Fransig klänning i rött från Hunky Dory. Foto: Kristian Loveborg
Jacka från The Local Firm. Foto: Kristian LoveborgJacka från The Local Firm. Foto: Kristian Loveborg
Jacka från The Local Firm. Foto: Kristian Loveborg
Päls I höstens kollektioner fanns pälsjackor eller detaljer i päls på var och varannan visning, inte nödvändigtvis äkta vara. Ida Sjöstedt gjorde klänningar och kappor i vinröd fuskpäls medan Dagmar visade pälsliknande stickade kappor och jackor. Hos Tiger of Sweden hade man satsat på korta och långa jackor i lurvig fårskinnspäls. Päls från Busnel. Foto: Kristian LoveborgPäls I höstens kollektioner fanns pälsjackor eller detaljer i päls på var och varannan visning, inte nödvändigtvis äkta vara. Ida Sjöstedt gjorde klänningar och kappor i vinröd fuskpäls medan Dagmar visade pälsliknande stickade kappor och jackor. Hos Tiger of Sweden hade man satsat på korta och långa jackor i lurvig fårskinnspäls. Päls från Busnel. Foto: Kristian Loveborg
Päls
I höstens kollektioner fanns pälsjackor eller detaljer i päls på var och varannan visning, inte nödvändigtvis äkta vara. Ida Sjöstedt gjorde klänningar och kappor i vinröd fuskpäls medan Dagmar visade pälsliknande stickade kappor och jackor. Hos Tiger of Sweden hade man satsat på korta och långa jackor i lurvig fårskinnspäls.
Päls från Busnel. Foto: Kristian Loveborg
Klänning från Ida Sjöstedt. Foto: Kristian LoveborgKlänning från Ida Sjöstedt. Foto: Kristian Loveborg
Klänning från Ida Sjöstedt. Foto: Kristian Loveborg
Pälsmössa från Carin Wester. Foto: Kristian LoveborgPälsmössa från Carin Wester. Foto: Kristian Loveborg
Pälsmössa från Carin Wester. Foto: Kristian Loveborg
Långa kappor I höst slutar de långa kapporna under knät. Kapporna kan med fördel kombineras med stora stickade plagg. Kappa från Stylein. Foto: Kristian LoveborgLånga kappor I höst slutar de långa kapporna under knät. Kapporna kan med fördel kombineras med stora stickade plagg. Kappa från Stylein. Foto: Kristian Loveborg
Långa kappor
I höst slutar de långa kapporna under knät. Kapporna kan med fördel kombineras med stora stickade plagg.
Kappa från Stylein. Foto: Kristian Loveborg
Kappa från Whyred. Foto: Kristian LoveborgKappa från Whyred. Foto: Kristian Loveborg
Kappa från Whyred. Foto: Kristian Loveborg
Skinnbyxor Skinn fanns det gott om, främst i form av byxor. Hunky Dory visade vinröda slimmade skinnbyxor medan Dagmar gjorde en variant i svart med aningen mer vidd. Skinnbyxor från Hunky Dory. Foto: Kristian LoveborgSkinnbyxor Skinn fanns det gott om, främst i form av byxor. Hunky Dory visade vinröda slimmade skinnbyxor medan Dagmar gjorde en variant i svart med aningen mer vidd. Skinnbyxor från Hunky Dory. Foto: Kristian Loveborg
Skinnbyxor
Skinn fanns det gott om, främst i form av byxor. Hunky Dory visade vinröda slimmade skinnbyxor medan Dagmar gjorde en variant i svart med aningen mer vidd.
Skinnbyxor från Hunky Dory. Foto: Kristian Loveborg
Byxor från Dagmar. Foto: Kristian LoveborgByxor från Dagmar. Foto: Kristian Loveborg
Byxor från Dagmar. Foto: Kristian Loveborg

Höstgarderoben 2013 - polo, päls och fransar

Publicerad

Innan vårplaggen ens har landat i butikerna har det i modevärlden blivit dags att se vad vi ska ha på oss i höst.

Expressens moderedaktör Emma Danielsson listar fem givna trender från visningarna på Stockholms modevecka.

Långa ytterplagg, stora stickade tröjor och fransar var det som stack ut mest.

Se höstgarderoben i bildspecialen ova.

Få ännu fler tips om modehösten i Emmas blogg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag