Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hör Emma Watsons stora tal om feminism

Foto: Un Photo Via Best Image

I våras utnämndes skådespelerskan Emma Watson till ambassadör för FN.

I helgen höll hon ett tal om jämställdhet och feminism som redan setts över 700 000 gånger på Youtube.

"Att kämpa för kvinnors rättigheter blir ofta synonymt med att hata män. Om det är något jag vet med säkerhet så är det att det måste stoppas", sa stjärnan bland annat.

Läs hela talet

Hela talet finns att läsa på engelska på FN:s hemsida här.

Talet som 24-åriga Emma Watson, känd från "Harry Potter", höll i helgen har redan visats en bra bit över en halv miljon gånger på Youtube. I talet presenterar hon en jämställdhetskampanj som FN står bakom och talade bland annat om egna erfarenheter.

"Jag började ifrågasätta könsbaserade förutsättningar när jag var åtta och blev förvirrad av att bli kallad "bossig" för att jag ville regissera pjäserna vi satte upp för våra föräldrar, medan killarna inte blev det", säger hon i talet.

Tidigt i sitt tal sa hon också:

"Att kämpa för kvinnors rättigheter blir ofta synonymt med att hata män. Om det är något jag vet med säkerhet så är det att det måste stoppas."

Skådespelaren poängterade också hur mycket hon önskar att löneskillnaderna mellan könen upphör. Därefter bjöd hon in världens män att delta i kampanjen.

Videon har plockats upp av flera av världens största medier och på Twitter rasar hyllningarna in.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.