Hoppas på rekord – men håller siffrorna hemliga

På torsdagen drog Way out west i gång.
Foto: HENRIK JANSSON
Festivalen blev inte av 2020 och 2021 på grund av pandemin.
Foto: HENRIK JANSSON
Arrangören hoppas på rekord i unika besökare under helgen.
Foto: HENRIK JANSSON
Festivalen Way out west drog i gång i ett sensommarsoligt Slottsskogen på torsdagen.
Foto: HENRIK JANSSON

Festivalen Way out west drog i gång i ett sensommarsoligt Slottsskogen på torsdagen.

Arrangörerna hoppas på att de ska kunna så rekord i antal unika besökare under helgen. Men hur många som var där under den första dagen håller man hemligt tills vidare. 

De festivalsugna besökarna har fått vänta ett par år då coronapandemin kom i vägen för att arrangera evenemang. 

Inför festivalens start uttryckte Filip Hiltmann, marknads- och kommunikationsansvarig, att man tror på någon form av besöksrekord i år. 

– Vi har ett rekordintresse i år. Även om vi inte slår publikrekord per dag så tror jag att vi kommer kunna slå rekord i unika besökare som besöker Way out west, sa han inför festivalens start.

På torsdagseftermiddagen drog festivalen i gång med 25 grader och strålande sol där besökarna såg fram emot bland andra Koffee,  Bikini Kill och First Aid Kit. 

Redan på eftermiddagen var det trångt inne på festivalområdet.

Vill inte dela med sig av publiksiffrorna

Också på fredagen och lördagen väntar ett strålande väder för besökarna i Slottsskogen – avslutningsakt på fredagen respektive lördagen är Nick Cave och Thåström. 

”Vi är generellt supernöjda med festivalens första dag. Det känns helt otroligt att vara tillbaka i Slottsskogen! Idag ser vi fram emot att välkomna ytterligare en stor skara festivalsugna människor och massor av artister. Den som inte upplever detta på plats missar verkligen något.” skriver Filip Hiltmann i ett mejl efter den första dagens festival. 

Men hur många som faktiskt var där på torsdagen är inte något som Way out west vill kommunicera utåt – förrän festivalen är över. 

En anledning till det höga biljettrycket är att många valt att behålla sina biljetter från den inställda festivalen 2020. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.