Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hoojas svar på teorierna: ”Det är inte fejk det här”

Hooja och DJ Mårdhund.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Duon slog igenom stort förra året.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Nu är de sommarvärdar i ”Sommar i P1”.
Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO

För drygt ett år sedan tog karriären fart på riktigt för Hooja och DJ Mårdhund .

Nu ska de vara sommarvärdar i ”Sommar i P1”.

– Det är klart det är lite läskigt när vi har öppnat upp oss lite mer, men det är ett ärofyllt uppdrag, säger Hooja.

Hoojas och DJ Mårdhunds karriärer har gått spikrakt uppåt. Från att för ganska precis ett år sedan ha haft sin allra första spelning på Brännbollsyran i Umeå – till att nu vara två av årets 58 sommarpratare.

– Det känns givetvis som ett ärofyllt uppdrag vi har fått och vi vill ju förvalta det till det bästa möjliga, säger Hooja.

Var det självklart för er att tacka ja när ni fick frågan?

– Det var nog självklart, men sedan fick vi ganska klart för oss att om vi ska göra det här måste vi faktiskt glänta på dörren och släppa in folk lite mera, säger DJ Mårdhund, eller Mårdis som han också kallas.

”Samma människor fast med andra kläder”

Vanligtvis delar duon inte med sig så mycket om vilka de är bakom maskerna. Men i sitt sommarprat kommer lyssnarna få komma närmare dem.

– Vi är ganska personliga av oss, vi berättar personliga saker och saker från barndomen som har format oss, säger Mårdis.

– Det är inte fejk det här, det är inte långt ifrån vilka vi är privat, bakom masken och med masken. Det är väl det vi vill få fram också i sommarpratet, fyller Hooja i.

Är det många som tror att ni spelar några karaktärer? 

– Man kan förstå att folk tror det, ibland drar vi saker till sin spets och saker saltas på. Men i grund och botten är det vi. Sedan finns det många som har teorier om att det är helt totalt något slags skådespel, det har vi aldrig förstått riktigt själva, säger Mårdis.

– Hade du stött på oss i Gällivare eller ute i skogen vid älven med fiskespöna, det är inte som att du hade bara ”åh, helvete, det här är några helt andra människor”. Det är samma människor fast med andra kläder.

Hooja och Mårdis är försiktiga vad gäller förhoppningar om hur programmet kommer tas emot.

– Vi är inte sådana som går och tror och hoppas, men det är ju så klart om man får hoppas litegrann vill man ju att det ska vara ett givande program på något sätt. Det hade varit jättekul om någon fick med sig något från programmet, säger Mårdis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.