Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon vinner ”Sveriges mästerkock” 2021 – tänkte ge upp i finalen

Hon vinner "Sveriges mästerkock 2021"
Christin Kashou, 24, är vinnaren i ”Sveriges mästerkock”.
Foto: TV4
”Det är overkligt, en obeskrivlig känsla faktiskt”
Christin Kashou tävlade mot Ayla Canpunar, 20, som var yngst i årets upplaga av ”Sveriges mästerkock”.
Foto: TV4

Christin Kashou, 24, är vinnaren i ”Sveriges mästerkock” 2021 – trots att hon under finalen var nära att ge upp. 

– När det kom till desserten så kände jag hur det bara rann ur mig, jag tappade det, säger Christin Kashou.

Under onsdagen blev det klart att det är Christin Kashou, 24, från Solna som är vinnaren i TV4:s ”Sveriges mästerkock”. Hon vinner 250 000 kronor, Mästerkocks”-statyetten – och ett kokbokskontrakt. 

– Det är overkligt, en obeskrivlig känsla faktiskt. Det var en otroligt laddad final. Det var mycket nerver och mycket som hade byggts upp till den här stunden. Man hade satt så mycket på spel, säger Christin Kashou.

”Jag har aldrig känt så mycket känslor på samma gång”
Foto: TV4

”Bara att bita ihop”

Eld och is var temat som skulle återspeglas i final-rätterna och stressen var påtaglig för de båda finalisterna.

Under desserten frågar jurymedlemmen Markus Aujalay hur det känns – vilket får Christin Kashou att bryta ihop.

– När det kom till desserten så kände jag hur det bara rann ur mig, jag tappade det. Då bestämde jag mig för att nästan ge upp, men det var bara att bita ihop. Jag hade kämpat så länge och det var inte värt att ge upp fem minuter innan målsnöret, säger hon till Expressen. 

Desserten blir till slut lyckad och hyllad av jurymedlemmarna. 

– Jag har aldrig känt så mycket känslor på samma gång, säger Christin Kashou.

Kock har inte alltid varit en självklarhet

Det var inte självklart för Christin Kashou att hon skulle jobba med mat men hon berättar att ”Sveriges mästerkock” har gett henne en knuff i rätt riktning. 

– För mig som inte har sett mat som det självklara yrkesvalet i livet har jag verkligen fått enormt försprång. Så det är otroligt kul. Det hade varit en lite jobbigare uppförsbacke annars, om jag inte hade varit med här, berättar hon och fortsätter:

– Jag är ingen sån matfantast som började laga mat när jag var fem år gammal. Jag har alltid tyckt om mat i olika bemärkelser och mitt matlagningsintresse tog fart i tonåren när jag började laga mat själv i köket. Jag har alltid lagat mat sida vid sida av min mamma.

Snart släpps Christin Kashous kokbok och i framtiden kommer vi bland annat att se henne på restauranger och i sociala medier. 

Kokboken har stått i stort fokus och den släpps på torsdag. Jag är väldigt stolt över den och det ska bli kul att den ska få se dagsljus. Annars är det väldigt mycket mat i olika former, mycket sociala medier, jag kommer synas på restauranger och samarbeten med företag och så, avslutar Christin Kashou.


Q&A: Zache påkommen av polis – spändes fast efter Vip-fest

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.