Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon tvingas lämna ”Masked singer”

Efter häftiga uppträdanden under fredagens ”Masked singer” i TV4 blev det till slut Jokern som fick lämna tävlingen och avslöja sin identitet, vilket är fotbollslegendaren Lotta Schelin.
Lotta Schelin sjöng låten ”Born this way” – som Jokern.
Foto: Masked singer/TV4/Skärmdump
I programmet imponerade Lotta Schelin med sin sångröst.
Foto: Masked singer/TV4/Skärmdump

Efter häftiga uppträdanden under fredagens ”Masked singer” i TV4 blev det till slut Jokern som fick lämna tävlingen och avslöja sin identitet.

Bakom masken gömde sig fotbollslegenden Lotta Schelin.

– Det är så jävla coolt att hon är här, skrek panelmedlemmen Nour El-Refai efter avslöjandet.

Med sina två miljoner tittare blev premiäravsnittet av ”Masked singer” i TV4 minst sagt en succé. Tidigare har Pingvinen och Fåret tvingats lämna tävlingen och ta av sig maskerna, och då avslöjat sig som Sven Melander och Christina Schollin.

– Det var mycket som stämde på min mamma tyckte jag, men det var också det där med ”Karusellen”. Jag tar det på rösten, jag tror att det är Siw Malmkvist, sa panelmedlemmen Pernilla Wahlgren i programmet innan hon förstod att hon blivit blåst av sin egen mamma.

Jokern fick lämna – var Lotta Schelin 

I kvällens program uppträdde Sjöbjörnen, Monstret, Godisautomaten, Enhörningen och Jokern med proffsiga sångnummer i spektakulära kostymer. I slutändan var det Jokern som fick lämna tävlingen. 

Efter kvällens nya ledtrådar om att kändisen bakom Jokern hade haft toppjobb under karriären och föddes samma år som ”Ronja rövardotter” kom gissade panelen på bland andra Alice Bah Khunke och Annika Lantz.

När masken åkte av visade det sig att alla hade gissat fel – Jokern var i själva verket fotbollsproffset Lotta Schelin. 

Lotta Schelin var Jokern.
Foto: Masked singer/TV4/Skärmdump
Nour El-Refai skrek ut sin förvåning vid avslöjandet.
Foto: Masked singer/TV4/Skärmdump

Ville bli artist som barn

Under sina uppträdanden som Jokern imponerade Lotta Schelin med sin sångröst, och i programmet berättar hon att hon tidigt drömde om att bli artist. 

– Jag var kanske sex-sju år, och sa till pappa med tårarna i ögonen: ”Pappa, jag kan inte bestämma mig för om jag ska bli fotbollsproffs eller sångerska”.

Chocken i juryn blev total Lotta Schelins identitet avslöjades. 

– Fy fan vad ballt! Det är så jävla coolt att hon är här, skrek panelmedlemmen Nour El-Refai efter avslöjandet.

Med 88 mål på 185 landskamper är Lotta Schelin Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna. Nu släpper hon självbiografin ”I huvudet på Lotta Schelin”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.