Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon spelar nya Ronja Rövardotter

”House of the dragon” har svensk premiär 22 augusti på HBO Max
Kerstin Linden har tidigare setts i rollen som Lill-Märta i ”Utvandrarna”.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Äntligen är det klart vem som får den eftertraktade rollen som Ronja Rövardotter i nytolkningen av Astrid Lindgrens sista stora roman.

Närmare 4 000 provspelningar över hela landet har genomförts – och valet föll till slut på 14-åriga barnskådespelaren Kerstin Linden från Stockholm.

”Det känns helt fantastiskt att få göra rollen som Ronja. Det här är verkligen en stor dröm som går i uppfyllelse”, säger hon i ett pressmeddelande.

Kerstin Linden har tidigare setts i rollen som Lill-Märta i ”Utvandrarna” (2021).

Inspelningen av Viaplays nytolkning har precis börjat och i övriga roller syns Jack Bergenholtz Henriksson som vännen Birk Borkason, Christopher Wagelin som Mattis, Krista Kosonen som Lovis, Sverrir Gudnason som Borka och Maria Nohra som Undis.

Astrid Lindgrens älskade ”Romeo och Julia”-berättelse om rövarungarna Ronja och Birk publicerades 1980 och har hittills sålt i elva miljoner exemplar världen över. Boken blev 1984 en lika älskad film i regi av Tage Danielsson – hans sista film som regissör.

Tv-serien om Ronja Rövardotter består av tolv avsnitt som är uppdelade på två säsonger. Manuset är skrivet av ”Bron”-skaparen Hans Rosenfeldt och den första säsongen regisseras av ”A royal affair”-regissören Lisa James Larsson.


Se också: 

Intervju med Matt & Ross Duffer - i Spoiler Alert

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.