Tanja, 27, ska föda om sex veckor - och samtidigt delta i Holländska "Big Brother". Kanal 5 gillar idén - men inte Linda Rosing.
Tanja, 27, ska föda om sex veckor - och samtidigt delta i Holländska "Big Brother". Kanal 5 gillar idén - men inte Linda Rosing.

Hon ska föda i "Big Brother"

Publicerad
Uppdaterad
Nu ska det födas barn i "Big Brother"-huset.
Den holländska versionen har en höggravid deltagare. Kanal 5 vill göra likadant.
- Ett absurt experiment. De leker med mammans och barnets liv, säger Linda Rosing.
Tanja, 27, ska föda i holländska "Big Brother". Sedan vill producenterna att babyn ska stanna i huset. - Det är spännande, kontroversiellt och spektakulärt. Att föda barn i huset är bland det sista som finns kvar att se. Vi kan tänka oss att göra likadant, säger Johan Westman, programchef på Kanal 5.

Föder om sex veckor

I helgen började den nya säsongen av dokusåpan i Holland. Om sex veckor beräknas Tanja föda. - Det är ett övergrepp mot barnet. Om man gör ett litet barn till en show kan det få allvarliga stressjukdomar, säger barnpsykologen Torbjörn Eliazon. "Big Brother"-stjärnan och småbarnsmamman Linda Rosing blir mycket upprörd när hon hör att Kanal 5 kan tänka sig en höggravid deltagare. - Nu har de gått för långt. Det är så psykiskt påfrestande att vara i huset. Det tog bara några dagar innan jag mådde riktigt dåligt, och jag är en stark person. - Att skicka in en gravid kvinna som är känslig på grund av alla hormoner är att leka med både hennes och barnets liv, säger hon. Linda Rosing har varit noggrann med att undvika att utsätta sina barn för rampljuset.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag