Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon fick roll i Malmros nya film via Instagram

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Cornelia Nordström / Ulf Malmros Instagram

Hanna Björn, 21, fick en filmroll via Instagram.

Hon kommer att spela mot bland andra Sverrir Gudnasson i regissören Ulf Malmros nästa film.

– Det är min första filmroll, och det känns helt otroligt att jag fick den via Instagram, säger Hanna Björn.

För två veckor sedan annonserade regissören Ulf Malmros ut en liten roll till filmen "Min så kallade pappa" på sin Instagram. Kriterierna var att skådespelaren skulle vara kvinna, och 20-25 år gammal.

– Vi saknade en skådespelerska för en roll, och jag tänkte att "jag kan ju testa att annonsera via sociala medier", säger Ulf Malmros.

"Rollen kommer att vända storyn"

Ansökningarna strömmade in, och trots att Ulf Malmros absolut inte hade trott att han skulle hitta en passande skådespelerska så imponerade 21-åriga Hanna Björn från Stockholm, som till vardags läser på Calle Flygare Teaterskola.

– Hon skickade in en showreel som var jättebra, och det här känns jätteroligt, säger Ulf Malmros.

Hanna Björn kommer att spela mot Sverrir Gudnasson ("Upp till kamp", "Call Girl" och "Wallander" och Vera Vitali ("Cornelis" och "Arne Dahl"-deckarna).

– Det är som sagt en liten roll, men rollen kommer att vända storyn och ta den till en helt ny riktning, säger Ulf Malmros.

Hanna Björn är förväntansfull inför inspelningen, och träffade delar av filmteamet första gången under fredag då det var kostymprovning.

– Det här känns fantastiskt, verkligen helt otroligt. Det är min första filmroll, och det känns helt otroligt att jag fick den via Instagram. Jag är jätteglad och det här ska bli väldigt kul, säger Hanna Björn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.