Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännens gest – ersätter Lill-Babs

Barbro "Lill-Babs" Svensson.
Trion Hanson, Carson och Malmkvist.
Foto: SVEN LINDWALL

Barbro "Lill-Babs" Svensson planerade att succéturnenmed Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson i sommar. 

Efter hennes bortgång bestämde sig Malmkvist och Hanson för att fortsätta turnén – nu har de meddelat att schlagerdrottningen Towa Carson kommer medverka i sommar. 

– Jag ersätter ju inte Lill-Babs på något vis, för det finns ingen som kan ersätta henne, säger Towa Carson. 

Lill-Babs vänner fortsätter turnera – i sommar ger sig Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson ut på vägarna tillsammans med Towa Carson. 

Trion har tidigare uppträtt i Melodifestivalen, år 2004 med bidraget "C'est la vie", och under mellanakten 2013. 

– Jag ersätter ju inte Lill-Babs på något vis, för det finns ingen som kan ersätta henne. Men vi kommer göra något för att minnas henne på något sätt, säger Towa Carson, 82. 

Då Lill-Babs var med kallades turnén "Tillsammans 183 år". Sommarens turné heter "186 år tillsammans – tillbaka till folkparkerna där allting började". 

"I hennes anda"

"Även om saknaden och sorgen efter Barbro är stor så kände vi att ställa in turnén inte var ett alternativ. Barbro var den som alltid ville ställa upp och ge sin publik sitt bästa och i hennes anda vill vi göra detsamma", säger Siw Malmkvist i ett pressmeddelande, enligt nyhetsbyrån TT. 

Efter Lill-Babs bortgång tänkte de kvarvarande turnévännerna först slopa planen på en fortsättning i sommar. 

Men en uppmaning från Lill-Babs bror förändrade allt. 

– Först kände jag bara nej, det går inte. Vi kan inte göra någon turné utan Barbro. Men det var hennes bror Lasse som sa "Det ska ni göra. Det hade Barbro velat". Så det var faktiskt hennes brors idé och det är den tanken som vi tänker försöka fullfölja, har Ann-Louise Hanson sagt till Aftonbladet.

Besöker tio svenska städer 

Sommarturnén kommer besöka tio svenska folkparker, och sammanfaller enligt Ann-Louise Hanson med svenska folkparkers 125-årsjubileum. 

Enligt TT besöker turnén Heby, Falun, Örebro, Hammarö, Trollhättan, Dalsjöfors, Malmö, Lönsboda, Huskvarna och Nykvarn.

Upplägget blir annorlunda än sist, eftersom Lill-Babs inte längre är med. Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson kommer skriva material för att hylla den bortgångna vännen. 

– Samma show kan det inte bli någonstans utan det blir våra låtar och sen kommer vi specialskriva saker som handlar om Barbro självklart. Där kommer vi få hjälp av proffs, har Ann-Louise Hanson sagt till Aftonbladet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.