Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Hon blev symbolen för allt som var dåligt"

Anna Kinberg Batra och David Batra. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Anna Kinberg Batra och David Batra. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

En knapp månad har gått sedan Anna Kinberg Batra tvingades bort som Moderaternas partiledare.

– Ingen kallar Stefan Löfven för en stel robot när han står och mumlar. Många av påhoppen hade inte skett ifall hon varit man, det är jag övertygad om, säger David Batra till Svenska Dagbladet.

Anna Kinberg Batra tog över M efter Fredrik Reinfeldts valförlust 2014 och fick redan från början kämpa i uppförsbacke mot sviktande opinionssiffror.

Med sin nya ståupp-show ”Elefanten i rummet – han som är gift med henne”, tar hennes make David Batra upp den tiden. Den har premiär i Stockholm den 29 september. 

Om påhoppen inifrån partiet

Som komiker har David Batra själv skämtat om politiker och säger till Svenska Dagbladet att det är något man får ta. Men det som var med hans fru var att det var gamla partivänner som stod för mycket kritik inifrån partiet.

– Om jag har en dålig kväll står ju inte Henrik Schyffert längst bak i lokalen och ropar ”Avgå, Batra, avgå!” I stället försöker man hjälpa varandra, säger han till Svenska Dagbladet.

David Batra. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Paret skämtade hemma

Som en slags försvarsmekanism skämtade paret hemma om att "allt var Annas fel". David Batra tar i ett exempel upp att det skrevs något i tidningen om att en PR-byrå hade dumpat sopor i skogen efter Almedalen. I artikeln fanns en bild på Anna Kinberg Batra.

– En annan gång var det någon som skrivit en insändare som handlade om att kända människor ofta håller armarna i kors i tv, vilket insändarskribenten tyckte var dålig stil. Även den hade en bild på Anna. Hon blev liksom symbolen för allt i samhället som var dåligt, säger han till Svenska Dagbladet.