Sofia Möller, 37, är sambo med Lundell. Den 37-åriga fotografen står numera skriven på samma adress som den 63-årige rockikonen Ulf Lundell. Foto: Tommy Pedersen/Privat
Sofia Möller, 37, är sambo med Lundell. Den 37-åriga fotografen står numera skriven på samma adress som den 63-årige rockikonen Ulf Lundell.  Foto: Tommy Pedersen/Privat

Hon är Lundells nya kvinna och sambo

Publicerad

Ulf Lundell, 63, är numera skriven tillsammans med Sofia Möller, 37.

De bor enligt skatteverket ihop på sångaren och författarens gård på Österlen i Skåne.

Ulf Lundell har genom åren gjort sig känd som en ensamvarg. När han ifjol besökte SVT:s "Skavlan" berättade rockstjärnan:

- Ja, som jag sa till dig så har jag till exempel inte käkat en parmiddag på 25 år. Den här situationen med fåtöljer och samspråk, jag vet inte hur man gör, säger Ulf Lundell som också berättade hur han har svårt för stora sällskap:

- De där parmiddagarna, då slutar jag under bordet. Det blir någon slags revolt mot hela kutymen, jag kan inte inordna mig i sådana situationer.

Nu är Ulf Lundell, enligt folkbokföringen, skriven på samma adress som Sofia Möller, nyss fyllda 37. De är båda enligt skatteverket numera hemmahörande på hans gård i Kivik på Österlen i Skåne.

Är fotograf

Sofia Möller är fotograf och har bland annat tagit bilderna till hans senaste album "Rent förbannad" som kom 2012. Hon har även tagit en rad andra bilder på artisten och hon har även hållit i kameran då omslaget till Ulf Lundells "Allt är i rörelse", som kom i oktober 2011.

Tidigare bodde hon i Göteborg och arbetade på Agnesbergs Folkhögskola, Sveriges första folkhögskola för romer.

Berättade

När Expressen pratar med rockartistens skivbolag EMI låter promotionansvariga Nina Nestlander hälsa angående det faktum att han är skriven tillsammans med Sofia.

- Inga kommentarer.

När Lundell var med i "Skavlan" berättade han att han lever med någon.

- Annars lever jag bara med en människa...

Expressen har sökt Ulf Lundell som inte vill kommentera hans och Sofias relation.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag