Claire Danes klänning i dagsljus Foto: Stephen Lovekin/Rex/Shutterstock / STEPHEN LOVEKIN/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESClaire Danes klänning i dagsljus Foto: Stephen Lovekin/Rex/Shutterstock / STEPHEN LOVEKIN/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Claire Danes klänning i dagsljus Foto: Stephen Lovekin/Rex/Shutterstock / STEPHEN LOVEKIN/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Claire Danes klänning i mörker Foto: TwitterClaire Danes klänning i mörker Foto: Twitter
Claire Danes klänning i mörker Foto: Twitter

"Homeland"-stjärnans
klänning lyser i mörker

Publicerad

Det finns klänningar och så finns det klänningar.

Skådespelaren Claire Danes fick alla att häpna med sin skapelse, men ingen såg varför - förrän det blev mörkt.

"Den lyser i mörkret, åh herregud", skriver skådespelaren på Instagram.

I natt gick den årliga Met-galan av stapeln i USA. På röda mattan vimlade kändisar som svenska skådespelaren Alicia Vikander, artisten Beyoncé och tv-profilen Kim Kardashian.

Men det var en stjärna som stal allas blickar med sin klänning. På röda mattan dök skådespelaren Claire Danes upp i en vit bakelse. Den fluffiga klänningen såg som hämtad ut från en Disney-film, men det var först när ljuset slocknade inne på galan som klänningen kom till sin fulla rätt. "Homeland"-stjärnans outfit började nämligen lysa i mörkret.

"Den lyser i mörkret, åh herregud", skriver stjärnan själv på Instagram.

 

 

 

 

LÄS MER: Alicia Vikander stal showen på Met-galan

Sarah Dawn Finer hyllar Claire Danes

Klänningen hyllas nu stort av fans och följare i Claire Danes kommentarsfält. Men det är inte bara i USA hennes outfit gör succé.

Nu går svenska stjärnan Sarah Dawn Finer ut och hyllar klänningsvalet. I ett inlägg på Instagram berättar artisten att hon gärna vill ha en exakt likadan.

"OMG! Jag vill ha den här klänningen! Och någonstans att sjunga i den!", skriver hon.

 

 

 

 

LÄS MER: De var bäst och sämst klädda på Met-galan

Alicia Vikander stal showen

Förutom Claire Danes var det Alicia Vikander som stal showen på Met-galans röda matta. Den svenska stjärnan dök upp iklädd det franska märket Louis Vuitton från topp till tå.

På sig hade den Oscarsvinnande skådespelaren ett fodral i rött, vitt, svart och guld med flera futuristiska detaljer. På fötterna hade hon ett par boots i samma färger och stil – allt självklart från just Louis Vuitton. Och vid sin sida på röda mattan hade Alicia Vikander ingen mindre än Nicolas Ghesquière. Nicolas Ghesquière är en fransk modedesigner och chefsdesigner på Louis Vuitton.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag