"Homeland"-stjärnans
klänning lyser i mörker

Claire Danes klänning i dagsljus
Foto: Stephen Lovekin/Rex/Shutterstock / STEPHEN LOVEKIN/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Claire Danes klänning i mörker
Foto: Twitter

Det finns klänningar och så finns det klänningar.

Skådespelaren Claire Danes fick alla att häpna med sin skapelse, men ingen såg varför - förrän det blev mörkt.

"Den lyser i mörkret, åh herregud", skriver skådespelaren på Instagram.

I natt gick den årliga Met-galan av stapeln i USA. På röda mattan vimlade kändisar som svenska skådespelaren Alicia Vikander, artisten Beyoncé och tv-profilen Kim Kardashian.

Men det var en stjärna som stal allas blickar med sin klänning. På röda mattan dök skådespelaren Claire Danes upp i en vit bakelse. Den fluffiga klänningen såg som hämtad ut från en Disney-film, men det var först när ljuset slocknade inne på galan som klänningen kom till sin fulla rätt. "Homeland"-stjärnans outfit började nämligen lysa i mörkret.

"Den lyser i mörkret, åh herregud", skriver stjärnan själv på Instagram.https://www.instagram.com/p/BE7pmAlj4Sh/

LÄS MER: Alicia Vikander stal showen på Met-galan

Sarah Dawn Finer hyllar Claire Danes

Klänningen hyllas nu stort av fans och följare i Claire Danes kommentarsfält. Men det är inte bara i USA hennes outfit gör succé.

Nu går svenska stjärnan Sarah Dawn Finer ut och hyllar klänningsvalet. I ett inlägg på Instagram berättar artisten att hon gärna vill ha en exakt likadan.

"OMG! Jag vill ha den här klänningen! Och någonstans att sjunga i den!", skriver hon.https://www.instagram.com/p/BE7T022htuE/

LÄS MER: De var bäst och sämst klädda på Met-galan

Alicia Vikander stal showen

Förutom Claire Danes var det Alicia Vikander som stal showen på Met-galans röda matta. Den svenska stjärnan dök upp iklädd det franska märket Louis Vuitton från topp till tå.

På sig hade den Oscarsvinnande skådespelaren ett fodral i rött, vitt, svart och guld med flera futuristiska detaljer. På fötterna hade hon ett par boots i samma färger och stil – allt självklart från just Louis Vuitton. Och vid sin sida på röda mattan hade Alicia Vikander ingen mindre än Nicolas Ghesquière. Nicolas Ghesquière är en fransk modedesigner och chefsdesigner på Louis Vuitton.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.