Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hollywoodstjärnans nya bisarra utseende

Hur vi är vana vid att se Joaquin Phoenix.
Foto: DAVID FISHER/BAFTA/SHUTTERSTOCK / DAVID FISHER/BAFTA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Joaquin Phoenix har för vana att förändra sitt utseende för spektakulära filmroller.

Hans senaste stil fick fotografer och journalister att reagera ordentligt.

Hyllade skådespelaren Joaquin Phoenix, 46, har fått nöjesmedier världen över att gnugga tinningarna.

På tisdagen skymtades han på filmfestivalen i New York – och det med en helt ny look, eller vad man ska kalla det.

Det annars så yviga grå håret var borta och i stället hade Joaquin Phoenix rakat av mittpartiet på huvudet och lämnat sidorna kvar.

Joaquin Phoenix och flickvännen Rooney Mara under en promenad i New York i onsdags.
Foto: CHRISTOPHER PETERSON / SPLASHNEW / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Joaquin Phoenix – som vann en Oscar för sin roll i ”Joker” så sent som 2020, och tidigare har varit nominerad till tre statyetter – var på plats för att svara på frågor om sin nya film ”C’mon c’mon”.

Under frågestunden gömde 46-åringen sin nya frisyr under en svart mössa men senare, på röda mattan, visade han sig helt öppet.

Entertainment online skriver att skådespelaren ”fick många att vända på huvudet”, medan Page Six menar att ”de inte blir riktigt kloka” på Joaquin Phoenix nya frisyr.

Foto: CHRISTOPHER PETERSON / SPLASHNEW / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Men det finns en någorlunda förklaring bakom den speciella frisyren.

Joaquin Phoenix rakade av sig allt hår för sin roll i en kommande film, ”Disappointment blvd” – och valde sedan att låta håret växa ut i olika längder, enligt Page Six.

”Disappointment blvd” regisseras av Ari Aster som bland annat gjorde den hyllade skräckfilmen ”Midsommar” som utspelar sig i Sverige. I den fyra timmar långa skräckkomedin ”Disappointment blvd” spelar Joaquin Phoenix ”en av de mest framgångsrika entreprenörerna någonsin”, enligt filmens IMDB-sida.

Gick ner 20 kilo

Det är inte första gången som Joaquin Phoenix ändrar sitt utseende inför stundande filmroller. Inför rollen som Arthur Fleck i ”Joker” gick 46-åringen ner 23 kilo.

I en intervju med nyhetsbyrån AP 2019 förklarade skådespelaren att han utvecklade en tillfällig slags ät- och viktstörning till följd av det.

– Så fort du når målvikten förändras allt. Precis som allt annat jobbigt, att vakna upp varje dag och vara besatt av typ 100 gram. Fattar du? Och du utvecklar verkligen en typ av störning. Jag menar, det är galet, sa han då.

Kelly Osbourne oigenkännlig – fansens undran

Kelly Osbourne oigenkännlig – fansens undran

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.