Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hollywoodstjärnans längtan efter kärlek

Glenn Close i "The wife".Foto: GRAEME HUNTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Björn Runge.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Skådespelerskan har varit gift tre gånger.Foto: STEPHEN LOVEKIN/VARIETY/REX / STEPHEN LOVEKIN/VARIETY/REX/IBL REX FEATURES

Glenn Close hyllas för sin insats i filmen "The wife" där hon spelar hustrun till ett så kallat manligt författargeni som tilldelas Nobelpriset.

Privat har skådespelerskan själv tre skilsmässor bakom sig – men tror fortfarande på äktenskapet.

– Jag vet bara inte vem som skulle vilja ha mig, berättar Glenn Close för Aftonbladet. 

Glenn Close, 71, är högaktuell i "The wife", där hon spelar hustrun till en författare som tilldelas Nobelpriset. Filmen har hyllats världen över och Glenn Close, som tidigare blivit Oscarsnominerad sex gånger är redan nominerad till en Golden Globe för sin insats i filmen som hade Sverigepremiär i förra veckan. Spekulationerna inför Oscarsgalan är redan i gång – och runt skådespelerskan ska det redan finnas ett helt team som arbetar med det.

– Jag hoppas verkligen för hennes insats skull att hon blir nominerad, även om jag inte går runt och fantiserar om det, har filmens regissör Björn Runge tidigare berättat. 

Bakom filmen står den svenske regissören Björn Runge, 57, som också gör sin Hollywooddebut och inför samarbetet ska skådespelerskan ha hört sig för hos Stellan Skarsgård om samarbetet.

– Ja och han sa att ”Björn kan vara envis, så ska du jobba med honom, måste du lita på honom”. Och till mig ringde Stellan och sa att ”du ska veta att hon är en sån som äter sådana som dig och mig till frukost”. Om hon inte gillar dig, kommer hon att visa det väldigt tydligt. Hon har varit med så länge och vet vad hon är ute efter, har Björn Runge berättat. 

Glenn Close handplockande Björn Runge

Själv berättar Glenn Close att hon personligen valde ut Björn Runge inför filmen.

– Jag handplockade Björn till jobbet efter att ha träffat honom. Han kändes som en känslosam, tänkande person – någon jag kunde lita på, berättar Glenn Close för Aftonbladet.

Av Expressens recensent Maria Brander har Glenn Close fått högsta betyg för sin prestation i filmen: "Glenn Close, 71, har Oscarnominerats sex gånger, utan att vinna. Men den här gången sägs det vara hennes tur. Hennes insats som författarhustrun Joan är helt enkelt makalös. Att betrakta de subtila känsloyttringarna i hennes ansikte är som att stirra in i ett helt universum av komplexa livsval.", skriver hon i recensionen. 

Glenn Close spelar mot dottern i filmen

Glenn Close, som varit i branschen i över 42 år, har själv tre skilsmässor bakom sig. Trots det längtar stjärnan efter att hitta kärleken igen – och tror på äktenskapet som en institution.

– Folk gifter sig fortfarande. Hade det inte varit på det viset hade det försvunnit ur våra liv. Jag vet bara inte vem som skulle vilja ha mig, säger hon till Aftonbladet.

https://www.instagram.com/p/BrDepTCHT4u/

I "The wife" syns även Glenn Closes dotter Annie Starke, 30, som spelar en yngre version av hennes karaktär i filmen. 

Att spela mot dottern beskriver hon som "underbart", men avslöjar att hon höll sig borta under dotterns mest intensiva inspelningsdagar för att låta henne få sin egen tid.

Filmen "The wife" bygger på Meg Wolitzers roman med samma namn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.