Hollywoodstjärnans kaxiga svar – efter kroppshånen

Jonah Hill slår tillbaka mot mediernas kroppsfixering i ett Instagraminlägg.
Foto: MANUEL ROMANO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / MANUEL ROMANO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Skådespelaren Jonah Hill har länge förföljts av amerikanska medias kroppsfixering.

Nu öppnar han upp sig om sin relation till sin egen kropp, och hur den har påverkats av mediernas bevakning av honom. 

”Äntligen älskar och accepterar jag mig”, skriver han på Instagram.

På sin Instagram har Jonah Hill publicerat en skärmdump på en artikel i ”Daily Mail” med paparazzibilder på honom när han surfar. Han skriver: 

”Jag tror inte att jag någonsin tog av mig tröjan i en pool förrän jag var i 35-årsålders, inte ens framför vänner och familj. Det skulle förmodligen ha hänt tidigare om mina osäkerheter från barndomen inte hade förvärrats av år av offentligt hån av min kropp av press och intervjuare.” 

https://www.instagram.com/p/CLx6aMiFB-B/

”Stör mig inte”

Den 37-åriga skådespelaren blev känd under mitten av 00-talet med roller i filmer som ”Knocked up” och ”Superbad”.

Hans kropp och vikt har sedan dess varit en återkommande följetong i amerikanska nöjesmedier, där varje viktpendling har gett upphov till en ny artikel. 

”Tanken på att medierna förföljer mig när jag surfar och publicerar bilder som denna och att det inte stör mig längre är cool. Jag är 37 år och äntligen älskar och accepterar jag mig själv”, skriver han i sitt nya Instagraminlägg.

Stöttas av Justin Timberlake

Jonah Hill fortsätter och skriver att han varken publicerar inlägget för att få bekräftelse eller för att någon ska tycka synd om honom, utan för att han vill hjälpa barn som lider av kroppskomplex.

”Det här är för barnen som inte tar av sig tröjan i poolen. Ha kul. Ni är underbara och grymma och perfekta. All min kärlek.” 

Inlägget har fått stor spridning i sociala medier och har i skrivande stund gillats av 1,6 miljoner människor och har över 40 000 kommentarer. I kommentarsfältet stöttas Jonah Hill av bland andra Justin Timberlake, FKA Twigs och Sam Smith. 

Mattias Bergqvist om snackisarna från Golden Globe

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.