Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hollywoodstjärnans ilska efter raderade bröstbilden

Grundades 2010 – köptes 2012 av Facebook.
Jason Momoa fick utgöra exempel i Amber Heards bild på Instagram. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Amber Heard var tidigare gift med Johnny Depp. Foto: RICH FURY / AP TT NYHETSBYRÅN

Amber Heard la upp en bild på sig själv som togs bort. Bilden var för naken, tyckte Instagram. 

Då kontrade hon och la upp samma bild – men med skådespelaren Jason Momoas kropp, för att ryta ifrån mot vad hon menar är en dubbelstandard.

Den amerikanska skådespelaren Amber Heard, 33, har tröttnat på Instagrams regler kring nakenhet, som exempelvis tillåter bilder på manliga bröst, men inte på kvinnliga. 

För några dagar sedan la Heard, som tidigare varit gift med Johnny Depp, upp en bild på sig själv på Instagram. På bilden bar Heard en svart kavaj och hennes nakna bröst syntes under den öppna kavajen, skriver Independent.  

Men bilden togs bort av Instagram, med hänvisning till att den stred mot deras regler kring naket innehåll. 

Bilden på mansbrösten okej

Då la hon i stället upp en annan version av bilden. Den här gången är det Aquaman-skådespelaren Jason Momoa som står med svart öppen kavaj – med ena bröstet synligt. En bild som legat kvar sedan den lades upp, för två dagar sedan. 

I ett ironiskt skrivet inlägg på Instagram skriver hon:

”För att hedra Instagrams strikta och rättvisa gemenskapsriktlinjer mot att visa den Kvinnliga bröstvårtan... och eftersom mina åtnjöt det flyktiga privilegiet som mina manliga kolleger har fått... Bestämde jag mig för visa mitt stöd genom att ersätta dem med en bild som faktiskt uppfyller IG:s strikta regler kring nakenhet och noggranna könspolitik.”

Hon poängterar i en kommentar till inlägget att det inte är menat att riktas mot Momoa, utan var en kritik mot dubbelmoralen i vad som är okej för kvinnor respektive män. 

Posten har fått över 330 000 gilla-markeringar, med kommentarer som:

”Jag tycker att samhällets fördomar är helt löjliga. Det är bara bröstvårtor.”

”Folk är så rädda för kvinnliga bröstvårtor.”

Andra är mer skeptiska till Heards ståndpunk, en frågar sig:
”Varför skulle någon (kvinna) publicera sina bröstvårtor på Instagram... Jag menar det är inte så kvinnlig frigörelse fungerar”. 

https://www.instagram.com/p/B30zz-ZhZzi/

Vilka bröst får visas på Instagram?

Det här säger Instagrams Communityregler om nakenhet:
”Vi vet att det finns tillfällen då användare vill dela nakenbilder som är konstnärliga eller kreativa, men av olika skäl tillåter vi inte nakenhet på Instagram. Detta omfattar foton, videoklipp och visst digitalt skapat innehåll som visar samlag, genitalier och närbilder av helt nakna skinkor. Det omfattar även vissa bilder av kvinnliga bröstvårtor, men bilder av ärr efter bröstborttagning (mastektomi) och kvinnor som aktivt ammar är tillåtna. Nakenhet på foton av målningar och skulpturer är också OK.”

Källa: Instagram

Jennifer Anistons instagramdebut blev en 

Skådespelaren Jennifer Aniston gör enorm succé med sitt första inlägg på Instagram