Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hollywoodstjärnan har spärrats in efter skandalen

Här är tre toppnyheter att hålla koll på.
Felicity Huffman har nu påbörjat sitt fängelsestraff. Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Felicity Huffman som hon såg ut i ”Desperate Housewives”. Foto: MATT SAYLES / AP SAYLES

Nu är det dags. 

”Desperate Housewives”-stjärnan Felicity Huffman har nu överlämnat sig själv – och har påbörjat sitt fängelsestraff efter en muthärva, enligt TMZ. 

”Jag tar fullständigt ansvar för mina handlingar, och kommer respektera det straff som domstolen finner passande”, har stjärnan tidigare skrivit i ett brev i rätten. 

För drygt en månad sedan föll domen i den uppmärksammande universitetsskandalen, där ett femtiotal personer har anklagats för fusk kring intagningar på elituniversitet runt om i USA.

”Desperate Housewives”-stjärnan Felicity Huffman, 56, dömdes till fängelse i 14 dagar efter muthärvan, rapporterar amerikanska medier.

Förutom fängelsestraffet dömdes Huffman till skyddstillsyn i ett år samt 250 timmars samhällstjänst. Dessutom blir hon tvungen att betala drygt 300 000 kronor i böter

Felicity Huffman har erkänt sig skyldig till att ha betalat motsvarande 140 000 svenska kronor för att säkra 19-åriga dottern Sophia Grace Macys plats på universitetet.

Stjärnans öppna brev

I ett brev till rätten skriver Felicity Huffman:

”Jag vet att det inte finns någon ursäkt för vad jag har gjort. Ja, det finns en större bild, men till syvende och sist spelar det ingen roll, för jag hade kunnat säga nej till att trixa med provresultaten. Jag tar fullständigt ansvar för mina handlingar, och kommer respektera det straff som domstolen finner passande.”

Nu skriver TMZ att Felicity Huffman har överlämnat sig för att påbörja sitt 14 dagar långa fängelsestraff. Stjärnan kommer att tjäna sitt straff i Dublin, Kalifornien, precis utanför San Francisco. 

Flera kända namn bland de anklagade

Enligt CNN ska provresultat ha manipulerats för att få in elever på prestigefyllda skolor. Det rapporteras också att anställda på skolor ska ha mutats för att ta in elever som idrottsutövare, trots att de inte utövat sporten tidigare.

Föräldrar har ställts inför rätta – men också tränare, provadministratörer och en examinator.

Bedrägerierna ska ha bedrivits sedan 2011. Mannen bakom det organiserade fusket heter William Rick Singer. Hans företag har förberett familjerna på upptagningsprocessen vid universiteten. William Rick Singer erkänner sig själv skyldig.

Föräldrarna ska ha betalat mellan 15 och 70 000 dollar för att förbättra sina barns provresultat.

Bland de föräldrar som anklagas finns också ”Huset fullt”-skådespelaren Lori Loughlin, 55, som ska ha betalat stora summor pengar för att få sina två döttrar in på University of Southern California.

Tidigare i år dömdes Felicity Huffman till fängelse.