Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hollywoodstjärnan går med i Putinvänligt parti

Steven Seagal, 69.
Foto: TASS / ANTON NOVODEREZHKIN/TASS/SIPA US SIPA USA
Steven Seagal hälsar på Vladimir Putin.
Foto: ALEXEI DRUZHININ / AP TT NYHETSBYRÅN

Steven Seagal ser ut att vilja bli rysk politiker.

För Hollywoods forne actionhjälte har gått med i Putintrogna partiet Rättvisa Ryssland, rapporterar The Guardian.

Mycket tyder på att Hollywoodstjärnan Steven Seagal, 69, vill ge sig in i rysk politik.

För under söndagen meddelade det Kremlvänliga Rättvisa Ryssland att Seagal blivit medlem i partiet, skriver The Guardian.  

En video lades ut på Youtube av partiet där Seagal fick motta ett medlemskort av partimedlemmar som stöttar den ryske presidenten Vladimir Putin och hans parti Enade Ryssland.

Beundrare av Putin

Den amerikanskfödde skådespelaren blev känd för sina actionroller under 1990-talet och i filmer som ”Under belägringen”. 

Numera är han rysk medborgare och en uttalad beundrare av landets president Vladimir Putin som han har kallat ”en av världens största ledare”.

I sitt välkomsttal föreslog Steven Seagal bland annat tuffare behandling av företag och personer som förstör miljön.

– Utan att kunna arrestera människor, när vi bötfäller dem, gör de sannolikt mer pengar på produktionen av saker som ödelägger miljön, sa Seagal inför partimedlemmarna.

Rättvisa Ryssland, som ser sig själva som ett ryskt Socialdemokratiskt parti, kontrollerar en liten andel av platserna i det ryska underhuset. Partiet planerar för att ställa upp i parlamentsvalet i September. 

Gav samurajsvärd

I videon syns Steven Seagal posera med en av partitopparna som stridit med proryska separatister i östra Ukraina. En konflikt som har kostat omkring 14 000 människoliv senaste sju åren.

Nyligen besökte Steven Seagal Venezuela som representant för Ryssland och gav då presidenten Nicolás Maduro ett samurajsvärd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.