Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hollywoodstjärnan döms till fängelse – efter mutskandalen

Skådespelaren döms till 14 dagars fängelse för sin inblandning.
Lori Loughlin och Felicity Huffman.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Lori LoughlinFoto: CJ GUNTHER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nu faller domen för Felicity Huffman i den omtalade universitetsskandalen.

Skådespelaren döms till 14 dagars fängelse för sin inblandning, rapporterar amerikanska medier.

”Jag vet att det inte finns någon ursäkt för vad jag har gjort”, skriver ”Desperate Housewifes”-stjärnan i ett brev till rätten.

Nu faller domen i den uppmärksammande universitetsskandalen, där ett femtiotal personer har anklagats för fusk kring intagningar på elituniversitet runt om i USA.

”Desperate Housewives”-stjärnan Felicity Huffman, 56, döms till fängelse i 14 dagar efter muthärvan, rapporterar amerikanska medier. 

Förutom fängelsestraffet döms Huffman till skyddstillsyn i ett år samt 250 timmars samhällstjänst. Dessutom blir hon tvungen att betala drygt 300 000 kronor i böter

Felicity Huffman har erkänt sig skyldig till att ha betalat motsvarande 140 000 svenska kronor för att säkra 19-åriga dottern Sophia Grace Macys plats på universitetet.

I ett brev till rätten skriver Felicity Huffman:

”Jag vet att det inte finns någon ursäkt för vad jag har gjort. Ja, det finns en större bild, men till syvende och sist spelar det ingen roll, för jag hade kunnat säga nej till att trixa med provresultaten. Jag tar fullständigt ansvar för mina handlingar, och kommer respektera det straff som domstolen finner passande.”

Flera kända namn bland de anklagade

Enligt CNN ska provresultat ha manipulerats för att få in elever på prestigefyllda skolor. Det rapporteras också att anställda på skolor ska ha mutats för att ta in elever som idrottsutövare, trots att de inte utövat sporten tidigare.

Föräldrar har ställts inför rätta – men också tränare, provadministratörer och en examinator. 

Bedrägerierna ska ha bedrivits sedan 2011. Mannen bakom det organiserade fusket heter William Rick Singer. Hans företag har förberett familjerna på upptagningsprocessen vid universiteten. William Rick Singer erkänner sig själv skyldig.

Föräldrarna ska ha betalat mellan 15 och 70 000 dollar för att förbättra sina barns provresultat.

Bland de föräldrar som anklagas finns också ”Huset fullt”-skådespelaren Lori Loughlin, 55, som ska ha betalat stora summor pengar för att få sina två döttrar in på University of Southern California.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.