Joseph Campanella i ”The Rookies”. Foto: PressbildJoseph Campanella i ”The Rookies”. Foto: Pressbild
Joseph Campanella i ”The Rookies”. Foto: Pressbild
Estelle Getty, Joseph Campanella och George Clooney i ”The golden girls” från 1985. Foto: TVEstelle Getty, Joseph Campanella och George Clooney i ”The golden girls” från 1985. Foto: TV
Estelle Getty, Joseph Campanella och George Clooney i ”The golden girls” från 1985. Foto: TV

Hollywoodstjärnan död – blev 93 år gammal

Publicerad

Skådespelaren Joseph Campanella är död.

Hollywoodstjärnan, känd från tv-produktioner som ”Dallas”, ”Glamour” och ”The Colbys” som underhållit i branschen i över 60 år dog i sitt hem i Los Angeles under onsdagen, skriver Variety. 

Han blev 93 år gammal. 

Skådespelaren Joseph Campanella är död.

Filmstjärnan har underhållit i film och tv i över 50 år och gjort över 200 roller.

Enligt uppgifter till Variety dog skådespelaren Joseph Campanella i sitt hem i Sherman Oaks i Los Angeles under onsdagen.

Under sin långa karriär blev han ett välkänt ansikte för tv- och biopubliken och har gjort roller i tv-produktioner som ”Dallas”, ”The Colbys” och ”The bold and the beautiful”. I sin långa rolllista finns även ”Mord och inga visor”, ”Pantertanter”, ”Dallas”, "21 jump street”, ”Baywatch”, ”Melrose Place” och ”Advokanterna”.

 

LÄS MER: Superman-stjärnan hittad död – dödsorsaken okänd 

Blev Emmy-nominerad för sina insatser

Han nominerades till en Emmy för sin roll som Harper Deveraux i tv-serien ”Våra bästa år”.

Campanella föddes i New York och läste på Columbia University innan han flyttade till Hollywood. Under 1950-talet inledde han sin karriär som skådespelare med roller i olika tv-produktioner. Under slutet av sin karriär blev han även känd för sina rösttolkningar, bland annat i de animerade serierna ”Spider-Man” och "Rovers”.

Campanella lämnar efter sig hustrun Jill sedan 53 år tillbaka, sju söner och åtta barnbarn.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag