Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan anklagades för kannibalism – nu svarar han

Skådespelaren slår tillbaka mot kannibal-anklagelserna
Armie Hammer är bland annat känd från prisade filmen ”Call me by your name”.
Foto: DANIEL SMITH / AP WARNER BROS. PICTURES
Nu hoppar han av sin kommande film.
Foto: CHRIS JOSEPH / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Armie Hammer har hamnat i blåsväder.

Skådespelaren påstås ha skickat grafiska meddelanden till kvinnor där han uttrycker fantasier om kannibalism, blod och sexuellt våld.

Nu hoppar han av sin kommande filminspelning, rapporterar Variety.

Skådespelaren Armie Hammer har frivilligt hoppat av sin roll i den romantiska långfilmen ”Shotgun wedding”, där han skulle spela mot bland andra Jennifer Lopez.

Anledningen är de rykten som har florerat om skådespelaren de senaste dagarna. Meddelanden som påstås ha skickats på Instagram, med Armie Hammer som avsändare, har fått stor spridning i sociala medier.

Innehållet är grafiskt.

”Jag är 100 procent kannibal. Jag vill äta dig. Fan, det är läskigt att erkänna. Jag har aldrig erkänt det förut”, står det i ett meddelande som påstås ha skickats av Armie Hammer.

Delar av meddelandet som påstås ha skickats av Armie Hammer.

”Behöver dricka ditt blod”

I ytterligare meddelanden uppges Armie Hammer skriva att ”jag är så hård, jag tänker på att hålla ditt hjärta i min hand och kontrollera det medan det slår”.

”Jag har skurit ut hjärtat från ett levande djur och ätit det medan det är varmt”, påstås Armie Hammer skriva i ytterligare ett meddelande i samma konversation.

Ytterligare en del av konversationen.

Enligt Daily Mail visar andra meddelanden när Armie Hammer beskriver att han vill skära av en kvinnas tår och ”ha dem i sin ficka”. Han påstås även uttrycka fantasier kring våldtäkt och att hålla en kvinna som sin slav.

Jag behöver dricka ditt blod. Varför är du så långt borta?” påstås skådespelaren skriva i ett meddelande.

”Jag vill dricka ditt blod”.

Ex-dejten: Meddelanden är äkta

Efter att Instagramkonversationen läckt ut på Twitter sägs fler kvinnor ha klivit fram och vittnat om att Armie Hammer skrivit att han vill dricka deras blod.

http://twitter.com/tevinauguste/status/1348356976867213316

Huruvida meddelandena är äkta eller inte har inte gått att bekräfta men det cirkulerar även ett ljudklipp med Armie Hammers röst där han berättar om sina ”kinks”, som han kallar det, och böjelser som ”de flesta andra inte kan relatera till”.

Skribenten Jessica Ciencin Henriquez, som uppges ha träffat eller dejtat Armie Hammer på något vis förra året, skriver på Twitter att hon tror att meddelandena är äkta.

”Om du fortfarande ifrågasätter om de där meddelandena från Armie Hammer är på riktigt (och det är de) kanske du borde ifrågasätta varför vi lever i en värld där vi tvivlar mer på offren än gärningsmännen”, skriver hon på Twitter, enligt Daily mail.

Svaret på anklagelserna

Armie Hammer själv har valt att publicera ett uttalande rörande de påstådda meddelandena på Instagram.

Där berättar han om beslutet av hoppa av sin kommande film.

– Jag svarar inte på det här skitsnacket, men på grund av de onda och falska attackerna på mig på nätet kan jag inte med gott samvete lämna mina barn för att spela in en film i Dominikanska republiken i fyra månader. Lionsgate (filmbolaget) stöttar mig i det här och jag är tacksam för det, säger han i ett uttalande, enligt branschtidningen Variety. 

– Armie har bett om att få kliva av filmen och vi stöttar honom i det beslutet, säger en representant för filmbolaget, enligt Variety.

Armie Hammer är på senare år främst känd för sin roll i den Oscarvinnande filmen ”Call me by your name”, där han har en kärleksrelation med en yngre man som spelas av stjärnskottet Timothée Chalamet.

Tanken är att Armie Hammer ska reprisera sin roll i filmens uppföljare framöver.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.