Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hollywoodstjärna hängs ut som sexual predator

Så vanligt är det med sexuella trakasserier
James Franco och Seth Rogen.
Foto: GRAHAM WHITBY BOOT / ALL OVER PRESS/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS
Seth Rogen.
Foto: Richard Shotwell / TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren James Franco anklagas för att vara en ”sexual predator” och hans vän Seth Rogen målas upp som någon som ”möjliggör” Francos beteende, rapporterar Page Six.

Det är skådespelaren Charlyne Yi som anklagar James Franco och Seth Rogen. Hon berättar på Instagram hur hon fick en roll i filmen ”Disaster Artist” som kom ut 2017. Filmen regisserades av Franco, producerades av Rogen och båda hade även roller i filmen. Men Charlyne Yi ångrade snart sitt beslut att medverka i filmen.

”När jag försökte bryta kontraktet och lämna ’Disaster Artist’ eftersom James Franco är en sexual predator så försökte de muta mig med en större roll i filmen. Jag grät och sade att det var den exakta motsatsen till vad jag ville eftersom jag inte kände mig trygg med att arbeta med en jävla sexual predator”, skriver Charlyne Yi på Instagram.

Uttrycket ”sexual predator” används om en person som gör ovälkomna sexuella närmanden. Yi syftar enligt Page Six på en händelse 2014 då James Franco stötte på en 17-årig tjej och försökte få till stånd ett möte med henne på ett hotell. Franco har själv hävdat att han inte var medveten om hennes ålder.

– Jag uppförde mig som en gentleman, sade Franco om händelsen enligt Page Six.

James Franco.
Foto: BESTIMAGE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET

Hävdar att Rogen ”möjliggör” Francos beteende

Yi säger att Rogen ”möjliggör” Francos beteende och tar som exempel upp en humorsketch han gjorde i tv-programmet ”Saturday Night Live” strax efter incidenten med tonåringen. I sketchen skämtar Rogen om att han har låtsats vara en tonårig tjej på Instagram för att blåsa James Franco.

– Jag sade till honom att jag var väldigt ung men han verkade obrydd. Jag har en dejt med honom på ett hotell, säger Rogen i sketchen.

Franco anklagades 2018 för sexuella trakasserier av flera kvinnor som varit studenter vid hans filmskola. Tidigare i år gjorde parterna upp utan att det blev rättegång.

Barnstjärnan anklagades för sextrakasserier

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.