Hollywoodkändisarna som drabbats av coronaviruset

Tom Hanks smittad av corona i Australien – skulle spela in en ny film
Tom Hanks och hustrun Rita Wilson berätta de själva på Instagram om sjukdomen.
Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP SOCIALMEDIASERVICE
Norska skådespelaren Kristoer Hivju gick även han ut på Instagram och berättade att han smittats och att han och familjen hade isolerat sig.
Foto: Instagram

WASHINGTON DC. Flera världskända film- och tv-stjärnor har öppet berättat om hur de har drabbats av coronaviruset. 

”Vi kände oss lite trötta, som om vi hade förkylningar, och hade en del värk i kroppen. Rita hade en del frossa som kom och gick”, berättade Tom Hanks på Instagram.

Här är Hollywoodkändisarna som insjuknat i covid-19.

Tom Hanks, 63, och Rita Wilson, 63: Fick återvända hem

Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Skådespelarparet befann sig i Australien för inspelningen av en kommande Elvis Presley-film när de började uppvisa symtom. Hollywoodstjärnan skrev själv om hur ett test bekräftade att det rörde sig om covid-19. 

”Vi kände oss lite trötta, som om vi hade förkylningar, och hade en del värk i kroppen. Rita hade en del frossa som kom och gick”, skrev Hanks på Instagram. 

Paret isolerades först men återvände till Los Angeles 27 mars efter att ha tillfrisknat. 


Idris Elba, 47: Gick på samma event som Trudeau

Foto: JAMES SHAW / AVALON.RED B5327

Skådespelaren var en av de första filmstjärnorna som bekräftade att han hade smittats. I en video på Twitter berättade han den 16 mars: 

”Jag känner mig ok, jag har inga symtom så här långt men har isolerat mig sedan jag fick veta att jag troligen hade exponerats för viruset”, skrev Elba. 

Elba hade närvarat vid samma evenemang i London som den kanadensiska premiärministerhustrun Sophie Grégoire Trudeau. Hon diagnostiserades också för covid-19. Idris Elba har senare uppgett att han mår bra. Olga Kurylenko, 40: ”Ta det här på allvar”

Foto: OLIVIER BORDE / BESTIMAGE / STELLA PICTURES

James Bond-stjärnan i ”Quantum of Solace” berättade den 16 mars på Instagram att hon hade testats positivt efter att ha varit sjuk i flera dagar. 

”Feber och utmattning är mina huvudsakliga symtom. Ta hand om er själva och ta det här på allvar”, skrev hon.

I en senare uppdatering skrev skådespelerskan och modellen till sina fans att hon till slut tillfrisknat och uppmanade alla sina fans att ta viruset på allvar. 


Kristofer Hivju, 41: Varnar för kris på sjukhus

Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ

Skådespelaren i ”Game of Thrones” uppgav på Instagram att han hade testat positivt efter att ha fått milda symtom.

”Det finns människor som är under större risk och som det här viruset kan vara en förödande diagnos för.”

Hivju, även känd från ”Beck”, uppmanade sina följare att följa alla rekommendationer.

”Bara gör allt ni kan för att stoppa viruset från att sprida sig.”, skriver han.Daniel Newman, 38: Fick saftig sjukhusräkning

Foto: Instagram.

Skådespelaren från ”The Walking Dead” återvände till Atlanta i USA från Australien och började då må dåligt. Symtomen stämde in på covid-19 och han testades på en akutmottagning. Han fick dock aldrig något provsvar på grund av brist på kapacitet. I stället åkte han hem med en sjukhusräkning på motsvarade drygt 90 000 kronor, skriver Newman i New York Times. 

”Jag har inte träffat min familj sedan jag kom tillbaka från Australien. Jag önskar att jag kunde få veta om det är säkert att träffa dem”, skrev han i artikeln. 


Harvey Weinstein, 68: Sexbrottslingen har isolerats

Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den tidigare filmproducenten som är dömd till ett 23-årigt fängelsestraff för våldtäkt och sexuellt övergrepp bekräftades smittad den 22 mars. Weinstein flyttades till ett fängelse i Buffalo, New York, för att isoleras. 

Ytterligare brottsmisstankar ska avhandlas i kommande förhandlingar, som Weinstein har velat skjuta upp på grund av virusutbrottet. Hans advokater har även sagt att det nu inte finns förutsättningar för att träffa klienten, skriver The Sun. 


Mark Blum, 69: Avled efter att ha smittats

Foto: CAROLYN CONTINO/BEI/SHUTTERSTOCK / CAROLYN CONTINO/BEI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Skådespelaren från filmerna ”Crocodile Dundee” och ”Desperately Seeking Susan” avled på New York Presbyterian Hospital den 26 mars efter att ha bekräftats smittad en vecka tidigare. Teatern han arbetade för skrev på Twitter: 

”Tack, Mark, för allt du bidrog med på vår teater och till teatrar och publik över hela världen. Vi kommer att sakna dig.”

Hustrun Janet Zarish uppgav enligt LA Times att paret inte hade varit i kontakt med någon som de visste var sjuk. 

Ozzy Osbourne, Kim Kardashian och Elsa Hosk är några av stjärnorna som ger tips!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.