Hollywoodfruns vrede: "Det är djurplågeri"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: / TV4

Tv-profilen Gunilla Persson rasar mot hästdroskorna i Central park i New York. 

Hollywoodfrun står upp för hästar på sitt Instagram-konto. 

– Jag avskyr det. Jag hade velat ta med mig hästen hem och ta hand om den och göra den glad igen, säger hon i en intervju med Aftonbladet. 

Gunilla Persson är känd från tv-programmet "Hollywoodfruar". Under söndagen la tv-profilen upp en bild från Central park i New York på sin Instagram. På bilden klappar Gunilla Persson en häst som står med hästdroska i parken. Under bilden frågar hon sina följare vad de tycker om att hästar tvingas arbeta med att dra runt på turister i en vagn. 

"Verkligheten på Manhattan, vad tycker ni om hästdroskor i storstaden?", skriver hon under bilden. 

https://www.instagram.com/p/BXuYFThlCtp/?taken-by=thegunilla

LÄS MER: Hollywoodfruarna blir fiender på fortet Gunilla Persson berättar i en intervju med Aftonbladet att hon tycker synd om hästarna som står uppradade i parken. 

– Jag avskyr det. Jag hade velat ta med mig hästen hem och ta hand om den och göra den glad igen. Man ser ju på dem att de är ledsna. Det är något väldigt hårt att se för hjärtat, säger tv-profilen till Aftonbladet. 


LÄS MER: Gunilla Persson fick fly från lågorna 


Gunilla Persson har köpt ett nytt hus 

Persson är på semester i New York med sin dotter tillsammans går de bland annat på musikaler. Något de inte kommer göra är att åka häst och vagn. 

– Jag tycker att det borde förbjudas. Jag tycker också att det är viktigt att man analyserar det här och inte bara går förbi, berättar Gunilla Persson för Aftonbladet och fortsätter:

– De får jobba så hårt. Speciellt under sommarmånaderna när det är väldigt hett på Manhattan och de får stå länge eller arbeta för mycket. Det är djurplågeri, säger hon till Aftonbladet.

Gunilla Persson berättar även att hon själv har köpt ett nytt hus med en stor tomt där hästar skulle kunna vara. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.