Foto: / TV4Foto: / TV4
 Foto: / TV4

Hollywoodfruns vrede: "Det är djurplågeri"

Publicerad

Tv-profilen Gunilla Persson rasar mot hästdroskorna i Central park i New York. 

Hollywoodfrun står upp för hästar på sitt Instagram-konto. 

– Jag avskyr det. Jag hade velat ta med mig hästen hem och ta hand om den och göra den glad igen, säger hon i en intervju med Aftonbladet. 

Gunilla Persson är känd från tv-programmet "Hollywoodfruar". Under söndagen la tv-profilen upp en bild från Central park i New York på sin Instagram. På bilden klappar Gunilla Persson en häst som står med hästdroska i parken. Under bilden frågar hon sina följare vad de tycker om att hästar tvingas arbeta med att dra runt på turister i en vagn. 

"Verkligheten på Manhattan, vad tycker ni om hästdroskor i storstaden?", skriver hon under bilden. 

https://www.instagram.com/p/BXuYFThlCtp/?taken-by=thegunilla

 

LÄS MER: Hollywoodfruarna blir fiender på fortet 

 

 

Gunilla Persson berättar i en intervju med Aftonbladet att hon tycker synd om hästarna som står uppradade i parken. 

– Jag avskyr det. Jag hade velat ta med mig hästen hem och ta hand om den och göra den glad igen. Man ser ju på dem att de är ledsna. Det är något väldigt hårt att se för hjärtat, säger tv-profilen till Aftonbladet. 

 

LÄS MER: Gunilla Persson fick fly från lågorna 

 

Gunilla Persson har köpt ett nytt hus 

Persson är på semester i New York med sin dotter tillsammans går de bland annat på musikaler. Något de inte kommer göra är att åka häst och vagn. 

– Jag tycker att det borde förbjudas. Jag tycker också att det är viktigt att man analyserar det här och inte bara går förbi, berättar Gunilla Persson för Aftonbladet och fortsätter:

– De får jobba så hårt. Speciellt under sommarmånaderna när det är väldigt hett på Manhattan och de får stå länge eller arbeta för mycket. Det är djurplågeri, säger hon till Aftonbladet.

Gunilla Persson berättar även att hon själv har köpt ett nytt hus med en stor tomt där hästar skulle kunna vara. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag