Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hollywoodfrun överfölls och rånades – en döms

Isabel Adrian har tidigare berättat om händelsen.
Isabel Adrian.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Hollywoodfrun Isabel Adrian, 41, blev rånad i ett garage tidigare i år.

Tre män dömdes i tingsrätten – en för rån och två för medhjälp.

Domen överklagades och i dag kom hovrättsdomen: 34-åringen döms för rån och de två andra frikänns.

”Jag och min klient tycker det här rånet är synnerligen allvarligt och det är anmärkningsvärt att gärningen inte bedöms som mer allvarligt och då som grovt rån”, säger Isabel Adrians målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz i en skriftlig kommentar.

Det var den 1 februari i år som Isabel Adrian, 41, blev överfallen i garaget på lyxhotellet Hilton på Södermalm i Stockholm.

Tre män överföll, slet och slog Hollywoodfrun – för att sedan råna henne på föremål värda över 900 000 kronor, enligt polisens misstankar.

Männen åtalades senare och den 17 maj föll domen i Stockholms tingsrätt. 

Hovrättsdomen faller i dag

En av männen, en 34-åring, dömdes för rån och två för medhjälp till rån. Alla tre dömdes till fängelsestraff.

34-åringen dömdes till 3,5 års fängelse för rån.
Foto: POLISEN

Efter tingsrättsdomen kommenterade Isabel Adrians målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz domen så här:

”Förövarna har skapat stor otrygghet och ett omfattande psykiskt lidande hos min klient. Att attackera en ensam kvinna i ett garage när hon sitter i bilen och är helt försvarslös är både grymt och hänsynslöst. Straffen de tilltalade får är för låga med tanke på alla försvårande omständigheter som finns i gärningen.”

Tingsrättsdomen valdes att överklagas och i dag föll hovrättsdomen i Svea hovrätt:

34-åringen döms för rån och straffet blev fängelse i tre år. Sex månader kortare än vad tingsrätten dömde. De andra två männen frias.

Hovrätten menar att de två frikända männen inte har agerat med uppsåt att ett rån skulle begås.

Elisabeth Massi Fritz kommenterar hovrättsdomen skriftligt:

”Tingsrätten och hovrätten kommer fram till helt olika slutsatser beträffande två av gärningsmännen som frias av hovrätten. Dock döms en av gärningsmännen och min klient får samma skadestånd som tingsrätten beslutade om. Jag och min klient tycker det här rånet är synnerligen allvarligt och det är anmärkningsvärt att gärningen inte bedöms som mer allvarligt och då som grovt rån. Min klient for mycket illa psykiskt av händelsen och tillfogades även fysiska skador. En ensam kvinna i ett garage som överfalls av flera män. Hon är helt utlämnad, försvarslös och hon upplever dödsångest.”

Isabel Adrian kände dödsångest

Isabel Adrian har berättat att hon tänkte: ”fan, nu dör jag”, när en av rånarna stod intill bilen, precis innan rånattacken.

När hon hade frågat en av rånarna vad han höll på med hade han svarat:

– Han sa att jag skulle hålla käften, att det var ett rån. Att om jag inte höll käften så skulle han döda mig. Då får jag dödsångest. För att ... jag vet inte vad jag kände, jag kände bara att jag ville se mina barn igen.

Hon fortsatte att berätta om rånet, där rånarna ska ha slitit värdesaker från henne:

– Det var väldigt våldsamt och det gjorde väldigt ont ... när han slet av armbanden, då bröt jag ... jag kände mig korsfäst, att jag inte kunde komma någonstans. Det kändes inte som att de brydde sig, som att jag var en människa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.