Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hollywoodfrun hotad av okänd man – skulle flå hennes hundar

Hollywoodfrun hotad av okänd man – skulle flå hennes hundar
Åsa Vesterlund blev hotad av en okänd man.
Foto: FOTO: DANIEL SAHLBERG / TV3 / FOTO: DANIEL SAHLBERG / TV3
”Det var som att vara med i en skräckfilm. Jag fann inga ord”, säger hon.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Åsa Vesterlund är känd från ”Svenska Hollywoodfruar”.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Mitt på ljusa dagen kom en man fram till tv-profilen Åsa Vesterlund och hotade henne. 

Nu har polisen inlett en förundersökning. 

– Det var som att vara med i en skräckfilm. Jag fann inga ord. Tiden stannade och det kändes som en evighet, säger hon. 

Åsa Vesterlund, 45, är en känd tv-profil efter sin medverkan i TV3:s populära program ”Svenska Hollywoodfruar”. 

Förra veckan blev hon hotad – mitt på dagen i Göteborg där hon bor med sin pojkvän. 

Åsa Vesterlund berättar att hon precis avslutat ett tennispass när en man kommer fram till henne ute på parkeringen. 

– Han kom emot mig när jag stod mellan två bilar så jag kunde inte heller gå någonstans. Så sa han ”Åsa”. Sen sa han att jag skulle ta detta på allvar och att jag ska packa mina grejer och lämna Göteborg annars så skulle han ”flå mina hundar levande”, säger Åsa Vesterlund. 

Vad gjorde du då? 

– Jag hann knappt reagera. Jag kom utspringandes från tennisen och jag var glad och det var fint väder. Så kom han där helt lugn och iskall. Jag blev typ paralyserad. Man har alltid tänkt hur man ska agera om man blir hotad en vacker dag. Men jag blev bara helt chockad. 

Har flytt Göteborg

Åsa Vesterlund berättar vidare att hon tog hotet på allvar då hennes hundar ligger henne väldigt varmt om hjärtat. 

– Jag blev så rädd. Det är som att hota mina barn då mina hundar är mitt allt. Det var som att vara med i en skräckfilm. Jag fann inga ord. Tiden stannade och det kändes som en evighet. Så jag drog faktiskt från Göteborg och har inte befunnit mig där sen hotet skedde i fredags. 

Hon säger att en teori är att någon har sett på hennes Instagram när och var hon tränar tennis för att kunna söka upp henne. 

– Jag har mina misstankar kring vem det är, men det är inte upp till mig att spekulera i utan det får polisen göra nu. Vem säger att de ska flå mina hundar levande? Det är det västa man kan säga till någon. De är någon som vet att mina hundar är mitt allt. Denna man väntade på mig. Han visste att jag var där. Det här var planerat. 

”De vill aktivt ha bort mig”

Åsa Vesterlund säger att hon vill ligga lågt med att åka tillbaka till Göteborg på grund av säkerheten för sina älskade hundar. 

– Som jag känner just nu känner jag mig inte trygg där. Jag kan nog personligen vara där men om jag står med mina hundar i koppel har inte jag en chans om en man kommer och sliter tag i dem. Så nu får jag avvakta och se vad som händer. 

Hon tror inte att det handlar om ett fan till henne, utan hon har sina misstankar om vem som ligger bakom hotet. 

– Det här är inget fan som har emot att jag jobbar med tv. Detta är personligt, de vill aktivt ha bort mig från Göteborg, säger hon.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.